Platini tahab tuua jalgpalli valget värvi kaardid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UEFA president Michel Platini.
UEFA president Michel Platini. Foto: SCANPIX

Euroopa Jalgpalli Liidu (UEFA) president Michel Platini on välja käinud mitu uudset ideed, mille võiks tema arvates peagi jalgpallis kasutusele võtta.

Platini pakub oma äsjailmunud raamatus «Parlons Football» ehk «Räägime jalgpallist» välja valge kaardi kasutamise. Seda näidataks mängijale, kes avaldab rahulolematust kohtuniku otsusega, ning see tähendaks, et too mängija peab kümme minutit väljaku ääres karistuspingil veetma. «Kuid valget kaarti ei tohi mingil juhul segamini ajada kollase kaardiga – see on mõeldud mängija karistamiseks vea eest,» täpsustas Platini, kes nimetas kohtunikega vaidlemist ühtlasi epideemilise ulatusega probleemiks.

Samuti tahab Platini lubada mängus viite vahetust, millest kaks tohib teha poolajapausil, ülejäänud kolm aga ikka mängu käigus nagu praegugi. Ka arvab Platini, et karistusalas vastasele penaltiväärilise professionaalse vea teinud mängija peaks saama punase kaardi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles