Imeline väravatesadu tõi Meistrite liigas rekordeid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Götze oli üks Bayerni staaridest, kes Romale värava lõi.
Mario Götze oli üks Bayerni staaridest, kes Romale värava lõi. Foto: Reuters/ScanPix

Skoorid 7:1, 7:0, 6:0, 4:3 ei ole jalgpallis just tavapärased, kuid niisuguseid lõpptulemusi sai näha teisipäeva õhtul Meistrite liigas. Kokku löödi kaheksa matšiga aga 40 väravat, mis on läbi ajaloo Meistrite liigas teine tulemus. Rohkem on suudetud vaid 1997. aasta 1. oktoobril, kui väravavõrk sahises kõikide mängude peale 44 korda.

Kindlasti oli nimetatud tulemustest kõige üllatavam Müncheni Bayerni võõrsil saadud 7:1 võit AS Roma üle, kuna sellest lahingust eeldati õhtu maiuspala. Sakslased said pärast matši paralleele tõmmata suvise MMiga, kus nende rahvuskoondis alistas 7:1 Brasiilia.

Roma ei olnud aga euromängus varem endale kodus üle kolme värava lüüa lubanud. Lisaks korrati sellega oma suurimat kaotust Meistrite liigas, kui 2007. aastal jäädi võõrsil sama skooriga alla Manchester Unitedile. «Bayerniga mängides on alati suur tõenäosus kaotada, kuna nad võidavad enamiku oma kohtumistest. Niimoodi kaotada on aga valus,» tõdes Roma peatreener Rudi Garcia uefa.com-iga vesteldes.

Suurima võidu sai teisipäeval kirja Donetski Šahtar, kes oli võõral väljakul 7:0 üle Borissovi BATEst.

Bayern suutis avapoolajaga lüüa viis ja Šahtar kuus väravat – Meistrite liiga ajaloos on see esimene kord, kui võõrsil mängiv meeskond suutis avapoolajaga kirja saada viis või rohkem tabamust.

Donetski meeskonna ridades saadi hakkama veel ühe suurejoonelise saavutusega, nimelt lõi selles matšis viis väravat brasiillane Luiz Adriano. Meistrite liiga praeguse formaadi (alates 1992. aastast) juures on ta FC Barcelona legendi Lionel Messi kõrval teine mees, kes suutnud Euroopa tugevaimas klubisarjas lüüa ühes matšis viis väravat. Samas on Luiz Adriano esimene, kes on sellega hakkama saanud võõrsil peetud kohtumises.

Brasiillaste kiitmisega jätkates tuleb lisada, et Donetski kõik seitse väravat lõidki Brasiilia jalgpallurid. See tähendab Meistrite liiga rekordi kordamist. Varasemalt on ühes mängus saanud seitse tabamust kirja prantslased, kui Lyon alistas 2005. aastal 7:2 Bremeni.

Suuruselt järgmine võit ehk 6:0 kuulus Londoni Chelseale, kes küttis G-alagrupis sauna sloveenide Mariborile. Ka selles mängus leidis aset tähelepanuväärseid sündmusi. Matši 64. minutil ei suutnud Chelsea puuriluku Petr Čechi selja taha penaltipunktilt palli saata Maribori mängumees Agim Ibraimi. Nüüd pole Čechi suudetud Meistrite liigas üle mängida viimase viie tema värava suunas saadetud 11 m karistuslöögi korral. Chelsea poolel penalti realiseerinud Didier Drogba tõusis nüüd Euroopa tugevaima klubisarja väravaküttide edetabelis 43 tabamusega kaheksandaks ja möödus sellega Alessandro Del Pierost. Sama grupi teises mängus oli Schalke 4:3 üle Lissaboni Sportingust.

Meistrite liiga

E-alagrupp

Moskva CSKA – Manchester City 2:2,

AS Roma – Müncheni Bayern 1:7.

Tabeliseis: 1. Bayern 9 punkti, 2. Roma 4,

3. City 2, 4. CSKA 1.

F-alagrupp

APOEL – PSG 0:1, FC Barcelona – Amsterdami Ajax 3:1.

Tabeliseis: 1. PSG 7, 2. Barcelona 6,

3. Ajax 2, 4. APOEL 1.

G-alagrupp

Schalke – Lissaboni Sporting 4:3, Londoni Chelsea – Maribor 6:0.

Tabeliseis: 1. Chelsea 7, 2. Schalke 5,

3. Maribor 2, 4. Sporting 1.

H-alagrupp

Borissovi BATE – Donetski Šahtar 0:7,

FC Porto – Bilbao Athletic 2:1.

Tabeliseis: 1. Porto 7, 2. Šahtar 5,

3. BATE 3, 4. Athletic 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles