Eesti alustas EM-valiksarja emotsionaalse võiduga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pinnonen.
Mikk Pinnonen. Foto: Tairo Lutter

«Väga rahul selles mõttes, et saime võidu kätte, ja see oli eesmärk kindlasti. Aga tagantjärele esimese emotsiooni pealt selle numbrilise seisuga ei ole rahul, oleksime mõne värava võrra võinud veel edu suurendada,» võttis Eesti meeste käsipallikoondise peatreener Rein Suvi kokku eile Gruusiaga peetud EM-valiksarja mängu. Eesti meeskond võitis avapoolaja napilt ühe väravaga ning sai kokkuvõttes kirja 28:26 võidu.

Ilma mitme liidrita mänginud Eesti alustas südikalt: Kaspar Leesi värav viis kodus mänginud Eesti juhtima ning punkt-punkti mängus jätkus seis 6:6 viigini. Seejärel suutsid külalised mõnda aega mängida kolmeväravalises eduseisus: tablool särasid seisud 7:10 ja 9:12. Siis haarasid omakorda aga mänguohjad eestlased: 17-aastane Karl Roosna viskas oma teise värava, Janar Mägi lõikas grusiinide söödu vahelt ja skooris kiirelt, sel aastal Valga Kävali meeskonda vedav noor Andris Cel­mins tõi tabloole 12:12 viigiseisu.

Avapoolaja võitis Eesti 16:15 ja teine poolaeg jätkus tasavägiselt: Vladimir Rusia viigistas ning kuigi Kristo Järve jättis seitsme meetri karistusviske realiseerimata, viis Martin Johannsoni tabamus Eesti 17:16 juhtima. Viigiseisul 17:17 jäi Eesti ka arvulisse ülekaalu, sest Sergo Datukahsvili teenis kaheminutilise karistuse ning eestlased suutsid sel ajal minna 19:17 juhtima. Eesti hoidis paariväravalist edu ning seda enam käest ei antud ja võeti 28:26 võit.

Ilma tavapäraste liidrite Mait Patraili ja Dener Jaanimaata mänginud Eesti poolt ei tahtnud peatreener Suvi kedagi esile tõsta, vaid kiitis meeskondlikkust. «Tervet meeskonda kiidan, ma olen kõigiga rahul. Keskel kaitse töötas hästi ja võib-olla oleks Marius (Aleksejev – toim) võinud väravas paari palliga veel aidata,» rääkis Suvi.

Meeskonna üheks eestvedajaks kerkis Mikk Pinnonen, kes viskas viis väravat. Rumeenia liigas klubileiba teeniv Pinnonen tunnistas, et on võiduga rahul, aga tema enda mäng oleks võinud parem olla. «Võiduga võib väga rahule jääda. Enne mängu olime kõik teadmatuses, mida ja millist mängu võiksime näidata. Aga usun, et näitasime täiesti korralikku mängu,» rääkis viis väravat visanud Pinnonen.

Tõrvatilgaks meepotis on Janar Mägi potentsiaalne vigastus, sest teise poolaja keskel tõmmati ta maha ning Mägi lahkus väljakult füsioterapeudi saatel. Kohe pärast mängu polnud teada, kui tõsine vigastus on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles