Korvpallinaiskond sai kodus väärt võidu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeria Kast.
Valeria Kast. Foto: Peeter Langovits

«Parem inetu mänguga saadud võit kui ilus kaotus,» sõnas Eesti naiste korvpallikoondise peatreener Jaanus Levkoi laupäeval pärast seda, kui hoolealused olid EMi B-divisjonis alistanud kardetud Bosnia 54:47.


Peatreeneril oli õigus – harjumuspärasest Audentese spordihoonest Rocca al Mare suurhalli kolinud naiste visketabavus jättis soovida, lisaks oli turniiri kahe võiduga alustanud koondislaste tegutsemises märgata rabedust. Murrang leidis aset alles viimasel veerandajal, kui võimsa spurdiga mindi mängu juhtima ning hoiti edu lõpuni.

Head vahetused
«Leidsin Kati Rausbergi asemel mängujuhi kohale Jana Rannaveski ning panin Viive-Kai Rebase positsioonile Kerttu Jallai, need käigud olid edukad,» analüüsis Levkoi murrangu tagamaid. Samas oli just Rebane see, kelle vaheltlõige ja kiirrünnak algatasid Eesti vahespurdi. «Mul on vahetusteks päris palju häid võimalusi,» lisas Levkoi, kes laupäeval tugines siiski peamiselt seitsmele naisele. Kokku jagus mänguminuteid kümnele.

Mängu alguse rabedust põhjendas Levkoi liigse pingutamisega. «Tahtmine ületas oskused. Saalis istus küll vaid sada inimest, kuid kõik need olid sellised inimesed, kellele oli vaja midagi tõestada,» nentis kogenud treener. «Kõige rohkem jäi puudu tabavatest kolmestest. Oleks oma visked ära pandud, saanuks kohe vahe sisse.»

Eesti jätkab liidrina
Eesti koondise täpseimad olid kohtumise alguses Eesti skoori eest hoolitsenud keskmängija Valeria Kast ja Rebane võrdselt 14 punktiga, Rannaveski lisas 11 silma. Laina Mesila-Kaarmann, Merike Anderson ja Jallai tõid võrdselt viis punkti.

Seejuures viibis naiskonna liider Anderson platsil 35 minutit ning täitis viimasel veerandil ka suures osas mängujuhi rolli. «Anderson on teistest teravam ning tema käest juba nii lihtsalt palli ära ei võta. Mida rohkem teda hakitakse, seda särtsakamaks ta platsil muutub,» selgitas Levkoi.

Eestil on tabelis täisedu kolm võitu ning selle suve viimase kohtumisena ootab kolmapäeval võõrsil mäng Šveitsiga, kes püsib seni samuti kaotuseta. Alagrupiturniiri teine ring peetakse tuleval suvel.    

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles