Snuukritähe pihtimus: kokaiin röövis mult kümme MM-tiitlit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jimmy White (vasakul).
Jimmy White (vasakul). Foto: SCANPIX

Snuukritäht Jimmy White tunnistas oma värskes autobiograafias, et tarvitas karjääri jooksul pikalt kokaiini ning ilmselt jättis just see ta suurimatest tiitlitest ilma.

White kerkis publikulemmiku staatusesse 1980ndate aastatel, kui jõudis 1984. aastal esmakordselt MM-finaali. Finaalis mängis ta järgemööda ka aastatel 1990-1994, ent kaotas lõpuks kõik kuus finaali, neist neli Stephen Hendryle.

Värske ülestunnistuse kohaselt varjas White aga tollal kokaiinisõltuvust, mis viis temalt iga kuu jooksul 10 000 naela. Enda sõnutsi on White õnnelik, et tal üldse tänaseni hing sees on, kuid sõltuvus läks mängija hinnangul talle ilmselt maksma umbes kümme tiitlit. Esmakordselt suitsetas White kokaiini koos hea sõbra ja kolleegi Kirk Stevensiga, kui mehed Iiri Masters-turniiri ajal hotellitoas aega veetsid.

«Kirk proovis vist esimesena, aga ma vastutan ise oma tegude eest ega süüdista kedagi teist selles, et kräkki suitsetasin. Süüdi olen vaid ma ise,» lausus White väljaandele The Sun oma raamatut kommenteerides. Sõltuvuse nahka läks ka suurem osa auhinnarahadest, mille White 23 profitiitlit võites teenis.

«Mul oli pangas üks salajane arve. Poetasin sinna iga natukese aja tagant raha, et oma sõltuvust finantseerida. Kolme kuuga oli see kõik läinud. Iga viimane kui penn,» meenutas White.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles