Kas Saaremaa saaks San Marinole vastu?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Aksalu.
Mihkel Aksalu. Foto: SCANPIX

Jalgpallimängus jookseb mõlemalt poolt algkoosseisus väljakule ikka 11 meest, samas on igale spordisõbrale teada, et konkurents nendele kohtadele on igal pool erinev. Eesti mängib enamasti ikka riikidega, kelle rahvaarv ja seeläbi ka mängijate valik on meie omast suurem. Matšid San Marino suguste väikeriikidega asetavad ka eestlased mõnikord hiiglase rolli.

Võrdluses San Marino 32 500 elanikuga on Eesti oma 1,3 miljoniga ikkagi üsna suur riik. Et saada olukorrast täpsem pilt,  võiks näiteks eestlaste seekordset vastast võrrelda Saaremaaga, kus viimase rahvaloenduse andmetel elab 31 860 inimest.

Seega alustuseks on üks põhilisi näitajaid kohe võrdne. Järgmisena võib välja tuua, et mõlemal on üks profimängija. Kui San Marino ainus proff on Itaalia tugevuselt kolmandas liigas San Marino Calcio nimelises tiimis palliv poolkaitsja Mirko Palazzi, siis oletatava Saaremaa koondise samaväärne mees oleks Soome kõrgliigas tänavu SJK ridades hõbemedali kaela saanud väravavaht Mihkel Aksalu.

Postimees palus igapäevaselt Saaremaal elaval Eesti Jalgpalli Liidu presidendil Aivar Pohlakul kokku panna parimatest saarlastest koondise ja hinnata, millised võimalused oleksid Saaremaal mängus San Marinoga.

«Kuna San Marinol on rahvusvahelisel tasemel suuremad kogemused, siis oleks alguses eelis neil. Kui mängida omavahel aga 10 korda, siis pärast kolmandat mängu võiks hakata ka Saarema võitma,» arvas Pohlak.

Pohlaku koostatud koosseis: Mihkel Aksalu (väravavaht), Urmas Rajaver (vasakkaitsja), Märt Kluge ja Sander Viira (keskkaitsjad), Reio Alt (paremkaitsja), Sander Seeman ja Amor Luup (keskpoolkaitsjad), Elari Valmas (vasak äärepoolkaitsja), Margus Rajaver (parem äärepoolkaitsja), Sander Laht (alumine ründaja) ja Maarek Suursaar (tipuründaja).

Võimalike varumeestena märkis Pohlak ära väravavahid Rait Hanseni ja Roland Kütti, keskkaitsja Jaanis Kriska, äärekaitsja Reivo Vinteri ning veel ka Martin Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles