Novosjolovi ja treeneri suhted sassis

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov ja Igor Tšikinjov koostööd ei tee. Loodetavasti ajutiselt.
Nikolai Novosjolov ja Igor Tšikinjov koostööd ei tee. Loodetavasti ajutiselt. Foto: Liis Treimann

Epeevehklemise kahekordse maailmameistri Nikolai Novosjolovi ning tema ja kogu Eesti koondise peatreeneri Igor Tšikinjovi suhted on sassis. Sedavõrd sassis, et kodusel MK-etapil Tšikinjovi raja kõrval juhendamas polnud ning just seetõttu võis Novosjolov kaotada matšis pääsu eest veerandfinaali prantslasele Ronan Gustinile.

Kui Novosjolov kolmandat korda legendaarset pronksist Tallinna Mõõka võita üritas ja mõnikümmend tribüünil olnud noort vehklejat karjuma ja pasunaid puhuma pani, vaatas Tšikinjov toimuvat eemal.

Treeneri puudumine võinuks saada saatuslikuks juba avamatšis. Novosjolov juhtis neli sekundit enne lõppu ungarlase Peter Somfai ees kahe torkega. Somfai ründas, Novosjolov taganes rajalt välja, mis tõi vastasele automaatselt punkti. Just juhendaja on see, kes peaks vehklejat hoiatama, et rada lõpeb. Seekord Novosjolov pääses, sest ungarlane tegi küll viigitorke, ent aeg sai enne otsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles