Tallinna Selver püüab eurosarjas täita rasket ülesannet

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vassiljev Tallinna Selveri mängijaid juhendamas.
Rainer Vassiljev Tallinna Selveri mängijaid juhendamas. Foto: Sander Ilvest

Neljapäeval peab kodusaalis eurosarja kordusmängu Tallinna Selver, kes osaleb sarnaselt Tartu Bigbankile Euroopa tugevuselt teises karikasarjas CEV Cupil. Avaringis on valitseva Eesti-Läti ühisliiga meistri Selveri vastane Soome möödunud hooaja parim võistkond Sastamala VaLePa, kes saavutas esimeses mängus kindla võidu. 

Samad võistkonnad kohtusid CEV Cupil ka kaks aastat tagasi. Koduseinte toel peetud esimese mängu suutis Selver toona 3:2 võita, kuid võõrsil jäädi geimivõiduta. Seejärel otsustas edasipääseja kuldne geim, milles Soome meeskond oli 15:10 edukam, kirjutab volley.ee.

Sastamala esindus on Soome meistriliiga tänavust hooaega alustanud edukalt, kui üheksast mängust kogutud kaheksa võidu ja 23 punktiga paiknetakse turniiritabelis esikohal.  

Vastaste põhitegijad on Soome meistriliigas juba 400 kohtumist pidanud sidemängija Antti Esko, nurgaründaja Elviss Krastins, 208 cm pikkune temporündaja Matthew Pollock, diagonaalründaja kohta täitev Hollandi koondislane Sjoerd Hoogendoorn, Valgevene koondise põhitegija Eduard Venski ja Soome koondmeeskonna üks liidritest Olli Kunnari.

Seejuures põhjustas just Kunnari avamängus Selverile kõige rohkem peavalu, kui 3:0 (20, 17, 19) võidumängus kogus ta 67 protsendilise rünnakuefektiivsuse juures 21 punkti.  

Seega vajab Selver edasipääsuks kordusmängust 3:0 või 3:1 võitu ja seejärel tuleb soomlastest üle olla ka kudses geimis. Teise tulemsue korral jätkab Selver mänge aste madalamal CEV Challenge Cupil. Tallinn Arenal (Varraku 14) toimuv mäng saab neljapäeval alguse kell 20. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles