Norra suusatäht treenis enne hooaega hullumeelses mahus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Johnsrud Sundby.
Martin Johnsrud Sundby. Foto: SCANPIX

Eelmisel hooajal murdmaasuusatamise MK-sarjas üldvõidu saanud, Tour de Ski võitnud ja Sotši olümpiamängudelt 30 km suusavahetusega sõidu pronksmedaliga naasnud norralane Martin Johnsrud Sundby tunnistas, et läks tänavuseks hooajaks valmistudes treeningutega üle piiri.

Sundby on kogunud enda arvestuste kohaselt lõppeval aastal umbes 1100 treeningtundi. «Ma ei tee seda enam mitte kunagi – see on olnud tohutu koormus,» sõnas ta Verdens Gangile, nentides, et pidev treenimine on jätnud oma jälje. «Olen väsinud – mitte füüsiliselt, vaid eeskätt just vaimselt,» lausus Sundby.

Hullumeelsete treeningute taga oli siiski ka selge siht – Sundby soovis leida oma võimete piiri ja laduda sellise vormi, millele saaks toetuda kogu ülejäänud karjääri jooksul. «Olen 30-aastane ja mu karjäär on lõpusirgel. Järgmisel aastal kavatsen kindlasti treeningmahte korrigeerida,» lubas Sundby. Vähemalt on norralase tööst kasu olnud – eile võitis ta Beitostölenis kavas olnud 15 kilomeetri klassikasõidu, edestades kaasmaalasi Didrik Tonsethi ja Petter Northugi enam kui 20 sekundiga. Tänavune MK-hooaeg algab järgmisel nädalavahetusel Soomes Kuusamos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles