Eesti kahevõistlejad said MK-etapil 15. koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Liis Treimann

Soomes Rukal toimuval kahevõistluse MK-etapil oli Eesti meeskond sprindis (Kristjan Ilves ja Karl-August Tiirmaa) pärast suusahüppeid 23 meeskonna konkurentsis 13. kohal. Murdmaadistantsiga anti kaks positsiooni ära ja saadi seega 15. koht.

Etapivõidu võtsid norralased Jörgen Graabak ja Haavard Klemetsen, kes pääsesid murdmaarajale esikohalt. Eesti meeskond kaotas võitjatele 2.43,6. Teise koha sai Saksamaa teine võistkond (Björn Kircheisen, Eric Frenzel, +24,9), kolmas oli Prantsusmaa (Jason Lamy Chappuis, Francois Braud, +31,2).

Parema hüppe tegi eestlastest Kristjan Ilves, kes maandus 129,5 meetri peal ja sai selle eest 132,2 punkti. Karl-August Tiirmaa sai 106-meetrise hüppe eest 92,3 punkti ja nii kogus Eesti meeskond hüpetega 224,5 punkti.

Hüpped võitnud Norra paarile Jörgen Graabak - Haavard Klemetsen kaotati 53,1 punktiga ja suusarajale minnakse seega liidritest 1.46 hiljem. Teise koha saanud tšehhid stardivad Norrast 26 sekundit ja prantslased kolmandatena 30 sekundit hiljem. Eestlastest sekund varem stardib Prantsusmaa teine meeskond, Sloveenia pääseb rajale meie meestest 20 sekundit hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles