Bianchi isa jagas võidusõitja tervise kohta kommentaare

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jules Bianchi.
Jules Bianchi. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas oktoobrikuu alguses raske avarii teinud ja ajukahjustusega diagnoositud Jules Bianchi on oma isa sõnul endiselt teadvusetu ja tema olukorras muudatusi pole, kuid vormelisõitja jätkab elu eest võitlemist.

Bianchi isa sõnul on võidusõitja olukord alates viimasest teadaandest muutumatuna püsinud - ta on endiselt teadvusetu ja kriitilises olukorras. «Jules on endiselt stabiilses seisus,» kommenteeris Bianchi isa. «See kõik võtab aega ja kannatlikkust ning kui asi kuhugi areneb, siis anname teada. Jules on endiselt tugev ja ka meie proovime tugevad olla,» lisas Bianchi isa.

Kuigi Bianchi pole veel teadvusele tulnud, on ta juba mõnda aega koomast väljas ja viidi Jaapanist Prantsusmaale.

Suzuka ringrajal sõidetud etapil oma masina üle kontrolli kaotanud ja raja ääres teise sõitja masinat ära vedanud rajatraktorile otsa sõitnud Bianchi oli Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) poolt moodustatud komisjoni hinnangul ise õnnetuses süüdi, sest ei pidurdanud piisavalt. Samas leiti, et õnnetusele võis kaasa aidata Bianchi masina hädaabisüsteem, mida kasutades ei tohi korraga vajutada gaasi ning pidureid ja kuna prantslane komisjoni hinnangul tegi seda, siis võis see avariihetkel Bianchi masina kiirusele kaasa aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles