Rio de Janeiro olümpia võistluspaigast leiti ravimitele allumatut bakterit

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guanabara lahes peetud purjetamisvõistlus Aquece Rio, mis oli 2016. aasta OMi üheks testivõistluseks.
Guanabara lahes peetud purjetamisvõistlus Aquece Rio, mis oli 2016. aasta OMi üheks testivõistluseks. Foto: SCANPIX

Rio de Janeiro teadusinstituudi teadlased tegid 2016. aasta olümpiamängude võistluspaika uurides kohutava avastuse, kui leidsid väikesest jõest ravimitele allumatut bakterit.

Eurosport vahendas Oswaldo Cruzi sihtasutuse töötajate avastusi, mille järgi leiti Rio Carioca nimelisest väikesest jõest «superbakterit», mis ei ole ravimitega kontrollitav ning võib põhjustada kuseteede, seedetrakti ja kopsudega seotud põletikke. Probleemiks on antud avastus seetõttu, et Rio Carioca jõgi suubub Guanabara lahte, kus peaksid 2016. aastal toimuma OMi purjetamisvõistlused.

Oswaldo Cruzi sihtasutuse poolt tehtud avastust juhtinud Ana Paula D'Alincourt Carvalho Assef selgitas, et «superbakter» sarnaneb küll teistele sama tüvega bakteritele, kuid ei allu tavapärastele ravimitele ning on seetõttu eriti ohtlik. «Probleem on selles, et põletiku tekkimise korral on võimalik, et ravimiseks tuleb inimesed panna haiglasse,» tunnistas Oswaldo Cruzi teadlane.

Guanabara lahega on probleeme olnud varemgi, sest 80% veest, mis sinna voolab, on reovesi. Korraldajad on lubanud olümpiamängude alguseks ehk 2016. aasta augustikuuks seda kogust oluliselt vähendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles