FIA ekspresidendi arvates peaks Ferrarilt punkte maha võtma

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso ja Felipe Massa.
Fernando Alonso ja Felipe Massa. Foto: SCANPIX

FIA endine president Max Mosley, keda on varem süüdistatud Ferrari kaitsmises, teatas, et tema arvates peaks Ferrarit Saksamaal tehtud sigaduste eest karmimalt karistama, sest publiku huvides on vajalik pidada ausat võidusõitu.

Meeskonnale määrati trahv, kui Felipe Massa lasi mööda kaaspiloodi Fernando Alonso, et too saaks etapivõidu.

«Sellises situatsioonis on kõige mõttekam austada ning usaldada kõrgeima valitseva asutuse otsuseid,» seisis Ferrari avalduses, kirjutab f1.sponest.

Ferrari põhiline kaitseargument saab olema tõenäoliselt see, et meeskonnakorraldused peaksid olema lubatud seni, kuni need ei mõjuta võistluste tulemusi rivaalitsevate meeskondade vahel. Meeskond võib juhtunut põhjendada ka naiivse selgitusega, et kui Massa võistlusinsener Rob Smedley ütles, et Alonso on kiirem, siis ei tahetud riskeerida õnnetuse juhtumisega.

Mosley sõnul on aga FIA esmaseks ülesandeks jälgida, et publikul oleks sporti huvitav vaadata. «Mitmed tiimid pooldavad meeskonnakorralduste lubamist, sest see on nende huvides,» tõdes Mosley. «Aga publiku huvides, keda on vormelit jälgimas ja rahastamas miljoneid üle maailma, tuleb keeld säilitada.»

Mosley arvab, et trahvile peaksid lisanduma veelgi mõned sanktsioonid, näiteks punktide maha võtmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles