Zlatan Ibrahimovic sattus kodumaal põdra tõttu skandaali

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: SCANPIX

Rootsi jalgpallistaar Zlatan Ibrahimovic on kodumaal sattunud skandaali, sest pööras tülli loomade õiguste eest võitlejatega.

Ibrahimovic siirdus pühade ajaks kodumaale ning otsustas ära kasutada 2010. aastal tehtud jahiluba. Rootsi väljaande Sport Expressi väitel lasi vutistaar jahil maha ligikaudu 500-kilose põdra, kuid see tegu on vihaseks ajanud loomaaktivistid, kelle sõnul sureb igal aastal liiga suur hulki põtrasid just jahipidamise tõttu.

«See on alati problemaatiline, kui kuulsad inimesed selliseid asju teevad, sest siis jääb mulje, et nad toetavad selliseid tegevusi,» muretses Ibrahimovici teo pärast Rootsi loomade õiguste eest seisva organisatsiooni esindaja Camilla Björkbom. «Kui kuulsad inimesed selliseid asju teevad, on sellel alati sümboolne väärtus. See muudab need justkui õigustatuks,» lisas Björkbom, kelle sõnul surevad põdrad jahipidamisel aeglast ja piinarikast surma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles