Kaks noort USA suusakoondislast hukkusid Alpides laviini all

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie Berlack.
Ronnie Berlack. Foto: SCANPIX

USA koondisesse kuulunud noored mäesuusatajad Ronnie Berlack ja Bryce Astle hukkusid Austria Alpides, jäädes lumelaviini alla.

20-aastane Berlack ja 19-aastane Astle suusatasid koos nelja kaaslasega Söldeni lähedal Rettenbachi liustikul väljaspool tähistatud suusaradu, kui 3056 meetri kõrguselt Gaislachkogli mäetipult vallandunud laviin neid tabas, vahendab AP. Ülejäänud neli suusatajat pääsesid laviini teelt. Tirooli piirkonna ametnike sõnul oli sealkandis pärast mitmepäevast lumesadu ja plusskraade antud laviinihoiatus.

Berlack nimetati USA järelkasvukoondisesse pärast seda, kui ta lõpetas 2013. aasta USA meistrivõistlustel 20 parema hulgas ning esines hästi ka kevadistes laagrites. Astle kutsuti USA koondise juurde treenima sel suvel. Kümneliikmeline järelkasvutiim osales Euroopa karikaetappidel ja valmistus võistlusteks MK-sarjas.

«Oleme kõik šokis. Traagiline sündmus,» sõnas USA mäesuusakoondise peatreener Patrick Riml Zagrebis, kus koondis valmistub praegu teisipäeva õhtul toimuvaks võistluseks. «Oleme kõik väga lähedased. Nad olid kaks vahvat poissi – head sportlased, head suusatajad. Nende seltsis oli lõbus. Nad olid meie tulevik ja me uskusime neisse, muidu poleks me neid valinud,» lisas Riml, kes on ise Söldenis sündinud ja kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles