Tšehhi kõrgliigasse siirdunud koondislane: kiirused on siin hoopis teised

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Subbotin.
Igor Subbotin. Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpallikoondise ründav poolkaitsja Igor Subbotin sõlmis täna kahe ja poole aasta pikkuse lepingu Tšehhi kõrgliigas praegu neljandat kohta hoidva Mlada Boleslaviga. Senine FC Levadia 24-aastane mängumees tunnistas, et esialgu oli Tšehhis kohanemine raske, kuid praeguseks on ta sealsete kiirustega juba harjunud.

«Siia tulles oli esialgu raske. Päevas oli kaks trenni, kuid praeguseks olen kohanenud ja kõik on normaalne. Jalad on ka heas seisus,» rääkis Subbotin. «Olen siin teinud nüüd kümme päeva trenni ja tean juba, mida on vaja teha ja mida minult oodatakse.»

«Klubis on kõik tip-top. Tuleb võtta vaid putsad ja mängida,» sõnas Subbotn, kelle sõnul on ta võetud klubisse ikka mängumeheks. «Agent ütles, et mind võeti põhimeheks. Klubi tahab hakata mängima kahe ründajaga. Seni mängiti ühe ründajaga ning minust peaks saama alumine ründaja.»

Tšehhi liiga taset peab Subbotin väga heaks ning meenutas ka Levadia suvist euromängu Praha Spartaga. «Sparta poolt näidatu oli ikka kõrgtase. Kiirused ja kõik muu on siin hoopis teised,» täpsustas ta.

Subbotin loodab uues klubis püsida ka koondise peatreeneri Magnus Pehrssoni vaateväljas. «Minul tuleb teha kõvasti tööd ja mängida hästi. Otsuseid teeb edasi juba peatreener,» sõnas Subbotin.

Eelmisel hooajal saavutas Mlada Boleslav Tšehhi liigas kolmanda koha. Pronksmedalid teeniti ka hooajal 2006/07 ning hõbemedalid saadi kaela 2005/06. Hooajal 2010/11 krooniti nad Tšehhi karikavõitjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles