Loobumisest mõelnud Murphy tõusis Mastersi võiduga kümne legendi hulka

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neil Robertson (vasakul) õnnitleb Shaun Murphyt eilse ülikindla võidu üle. Kuigi mõlemad mehed tegid suurepärase turniiri, osutus finaal väga ühepoolseks.
Neil Robertson (vasakul) õnnitleb Shaun Murphyt eilse ülikindla võidu üle. Kuigi mõlemad mehed tegid suurepärase turniiri, osutus finaal väga ühepoolseks. Foto: SCANPIX

Eile Londonis toimunud snuukri Mastersi finaal osutus ootamatult ühepoolseks, kui Shaun Murphy alistas Neil Robertsoni koguni 10:2.  Kahel korral sai Murphy kirja suurepärase 127-punktise breigi.

Murphy tõusis võiduga ajaloo kümnendaks mängijaks, kes on triumfeerinud kolmel snuukri suurturniiril – Mastersil, maailmameistrivõistlustel ja Suurbritannia lahtistel meistrivõistlustel. Seni kuulusid uhkesse nimekirja ala legendid Steve Davis, Terry Griffiths, Alex Higgins, Stephen Hendry, John Higgins, Mark Williams, Ronnie O’Sullivan, Neil Robertson ja Mark Selby.

«Kui ma 22-aastaselt maailmameistriks tulin, siis arvasin, et võidan kaks ülejäänud suurturniiri kerge vaevaga, kuid mu karjääris on olnud tõuse ja mõõnasid,» rääkis 32-aastane Murphy pärast võitu. «Möödunud aasta samal ajal mõtlesin ma üldse karjääri lõpetamise peale.»

Ta jätkas: «Käisin esimest korda Mastersil 12-aastasena ning isa küsis, kas ka mina kunagi siin osalen. Vastasin, et teeksin seda hea meelega. Nüüd olen Mastersi võitja – uskumatu tunne!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles