Tutvus ja kogemus viisid Prinsi Kaljusse

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia mängijatel oli põhjust Igor Prinsi kaks korda meistritiitli võitmise tähistamiseks õhku visata. Aeg näitab, kas sama peavad tegema ka Nõmme Kalju pallurid.
Levadia mängijatel oli põhjust Igor Prinsi kaks korda meistritiitli võitmise tähistamiseks õhku visata. Aeg näitab, kas sama peavad tegema ka Nõmme Kalju pallurid. Foto: Margus Ansu

Augusti alguses üllatas Eesti jalgpalli teade, et Igor Prins on FC Levadia peatreeneri kohalt vallandatud. Eile oli Prins taas ühe üllatuse keskpunktis, kui ta nimetati Nõmme Kalju uueks juhendajaks.


Nädal tagasi teatas Kalju eestvedaja Kuno Tehva ühes jalgpallisaates, et kuigi Levadia viimasel kahel meistriliiga hooajal meistriks tüürinud Prins on vaba mees, ei plaanita teda palgata ning jätkata kavatsetakse noore ja perspektiivika Karel Voolaiuga.

Eile teatas Kalju, et Prins on määratud esindusmeeskonna lootsiks, Voolaiuga on lõpetatud leping vastastikusel kokkuleppel ning teise juhendaja positsiooni võtab sisse hooaja alguses duublisse kupatatud brasiillane Getulio Aurelio.

«Kuu aega puhkasin ning nüüd on hea tööd alustada. Võlukepikest mul pole, kuid tabelis võitleme Sillamäega ning Narva Trans pole samuti kaugel. Üritame oma mängu parandada ja eespool olevaid meeskondi püüda,» sõnas Prins, kes veel nädal tagasi polnud kindel, kus või kas ta üldse jalgpallikarjääri jätkata saab.

Kõik käis kiiresti

Kuigi ka juba Voolaid kupatas muiduleivasööjad meeskonnast minema, on kindel, et Aurelio ajastust jäänud mängijaid, kes Prinsi ajal tööd tõsiselt ei tee, ootab ees raske tööpõli. Prins on tuntud kui karmi käega mees ning distsipliiniprobleemid suudab ta kindlasti lahendada.

Tehva, kes vaid nädalapäevad tagasi avaldas usaldust Voolaiule, tunnistas, et viimased päevad on olnud väga töised ja kaalutlevad.

«Kõik sündis väga kiiresti. Vähem kui nädalaga võtsime mitmekesi kaalutud otsuse vastu,» sõnas Tehva.

Tehval oli tegelikult kahju Voolaiust loobuda, kuna tegemist on sümpaatse mehega. Paraku määravad jalgpallis asju tulemused ning nendega Voolaid kiidelda ei saanud. Turniiritabelis hoitakse 26 mänguga koos Sillamäe Kaleviga 4.-5. kohta. Kui arvestada, et Kaljus viidi hooaja jooksul läbi suurpuhastus, siis iseenesest koht polegi nigel, kuid ilmselt sai määravaks see, et suurele kolmikule Trans-Flora-Levadia vastupanu osutada ei suudetud.

Prins mängis Kaljus

«Eks treeneri töö on vahel selline kurb ja ega suuri asju mul Karelile ette heita polnudki,» tunnistas Tehva, kes märkis samas, et Prinsi-sugune mees Eesti jalgpalliturul lihtsalt tuli ära näpata. «Igor on oma tööd teinud tulemuslikult. 12 aastat mänginud Levadias, kaks aastat on ta kroonitud meistriks abitreenerina ja kaks korda peatreenerina. Mida Eestis veel ühelt treenerilt tahta?»

Tegelikult oli Prinsil Kaljuga juba varem suhe olemas. Nimelt mängis Prins enne Levadia treeneripingile asumist Kaljus Eesti teises liigas, siis, kui nõmmekad tegid oma esimesi samme tipu poole.

«Igor oli keskkaitses ja mina äärekaitses,» meenutas Tehva vanu aegu. «Eeti­listel põhjustel ta Levadia treeneriks asudes Kaljust lahkus, kuid klubi talle võõras pole. Oleme Igoriga juba ammu head tuttavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles