Eesti käsipalliklubid tegid Balti liigas täiusliku päeva

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti peatreener kalmer Musting hoolealuseid juhendamas
Põlva Serviti peatreener kalmer Musting hoolealuseid juhendamas Foto: Margus Ansu

Käsipalli Balti liiga mõlemad divisjonid alustasid laupäeval järjekordset nädalavahetust, mille avapäev kujunes täiuslikuks Eesti klubidele – kõik kolm said tabelisse võidu. Põlva Serviti jätkab Balti liiga jagatud liidrikohal, alistades täna Vilniuse VHC Šviesa 37:26. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper sai kodus jagu Bresti HC Meškovist 30:17 ning Balti Challenge Liigas sai magusa võidu Viljandi HC, olles 29:27 üle Läti meisterklubist Dobele Tenax.

Päeva esimeses kohtumises ei jätnud kehralased erilisi võimalusi nõrgendatud koosseisus kohale sõitnud HC Meškovile. Rabeda ja vigaderohke alguse järel pääses kodumeeskond esimest korda ette (3:2) 8. minutil ning avapoolaja keskel hakkas juba eest libisema. 7:0 spurt aitas sellele loomulikult kaasa ja vaheajaks oli Kehra ees 15:8.

Teisel poolajal kasvas edu vahepeal ka kahekordseks (24:12) ning lõpuvileks särasid tablool Eesti meisterklubi võidunumbrid 30:17. Võitjate poolel said käe valgeks 10 mängijat: Dmitri Jankovski ja Viktor Skripak viskasid 5, Kaspar Lees ja Marko Slastinovski 4, Indrek Napsep ja Jorma Käsper 3, Rando-Juku Sirkas ja Ergo Rohi 2 ning Jevgeni Buinenko ja Jürgen Rooba 1 värava. Üleplatsimehena tabas Meškovi poolel Sergei Mihhaltšuk 9 korda.

Põlva Serviti mängis võõrsil kindlalt üle Vilniuse VHC Šviesa tulemusega 37:26 (16:11). Serviti parimana viskas Ardo Puna 8 väravat, Pavel Turajev lisas 7, Margo Pikksööt 4, Andreas Rikken, Andrei Ternovõi ja Henri Hiiend 3, Hendrik Varul, Henri Sillaste, Siivo Sokk ja Carl-Eric Uibo 2 ning Kristjan Muuga 1 värava.

Balti liiga eliitdivisjoni kolmandas mängus alistas tiitlikaitsja Minski SKA võõrsil Riihimäe Cocksi 33:25 (12:11). SKA ja Serviti troonivad hetkel tabelitipus 11 punktiga (8 mängust), järgnevad HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 8 (7), HC Meškov 8 (8), Cocks 7 (7) ja Šviesa 1 (8) punktiga.

Balti Challenge Liigas tõusis Viljandi HC hetkel teiseks, mööda Läti meistrist Dobele Tenaxist, kellest täna koduväljakul 29:27 (15:15) jagu saadi. Kristo Järve viskas mulkide kasuks 8, Kristjan Koovit 6, Ott Varik 5, Karl Roosna, Robert Lõpp ja Madis Parik 3 ning Mikk Varik 1 värava.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles