Heleene Tambet jooksis hallis Eesti kiireimad 5000 meetrit

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heleene Tambet.
Heleene Tambet. Foto: Margus Ansu

Ameerika Ühendriikides New Mexico ülikooli naiskonna juures harjutav Heleene Tambet jooksis 13. veebruaril Seattles Husky Classic sisevõistlustel 5000 meetrit ajaga 16.44,15.

Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi juhatuse liikme ja treeneri Harry Lembergi sõnul ei ole Eesti naised nii kiiresti sisehallis sel distantsil varem võistelnud. Eesti naiste senine siserekord oli 17.11,8, mille jooksis Kadri Kelve täpselt 12 aastat tagasi ehk 2003. aasta 14. veebruaril Lincolnis.

«Olen jooksuga väga rahul. Ma ei ole kunagi varem sisehooaega teinud, nii et see oli mu elu teine jooks sisehallis,» rääkis Tambet Jooksuportaalile.

Kaks nädalat tagasi jooksis ta sees 3000 meetrit. «Seekord olin juba targem. Läksin stardist vaikselt viimaste seas minema ja kogu jooks kulges stabiilses 3.20 km tempos. Teised hakkasid selg ees vastu tulema,» kirjeldas Tambet võistluse käiku ja enda poolt valitud taktikat. Üksteise järel eesjooksjaid püüdnud eestlanna sai oma jooksus 6. koha. Kokku oli võistlustel 5000 m distantsil kolm jooksu. «Nüüd on peamine, et tervena püsiks. Hallis jooks on karm jalgadele,» tõdes Tambet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles