Han Hendrik Piho: kolme trenni põhjal on seis konkreetselt hapu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Han Hendrik Piho.
Han Hendrik Piho. Foto: NordicFocus

Falunis toimuvatel suusatamise maailmameistrivõistlustel olid täna hommikul kavas kahevõistlejate treeninghüpped väikeselt mäelt. Pärast treeningut tunnistas Han Henrik Piho, et seis ei ole kõige parem.

«Talve hakul kadus hüppetunnetus ära. Samas ega treener ei pane meest hüppama, ise peab ikka hüppama,» sõnas Piho pärast treeningut. «Tulevikuks on visioon olemas, nüüd on vaja mehe poolt ka teostust.»

Piho sõnul on Faluni mäelt üsna lihtne lennata 90 m peale, kui hoogu antakse ehk hüpata saaks kõrgematest väravatest. Ise ta aga praegu erilisi lootusi ei hellitanud. «Kolme trenni põhjal on seis konkreetselt hapu. Tehnika on selline, et väiksel mäel võib veel midagi teha, aga suurel on juba keerulisem,» märkis Piho.

Suve lõpus kolmeks kuuks kaitseväkke minev Piho tunnistas, et tuleviku osas ei ole veel plaane tehtud ja ei ole teada, kas nad jätkavad Norras treenimist. «Norralased on meie jätkamisest huvitatud, kui tahame ka kolm järgmist aastat seal olla. Norra B-koondise seis on samas hea,» oli Piho siiski lootusrikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles