Levandi meenutas olümpiaskandaali: oleksin pidanud punkar olema, et ikkagi hüpata

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Levandi.
Allar Levandi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kahevõistluse olümpiapronks Allar Levandi meenutas ETV saates «Suurmeistrid» kurikuulsat episoodi Calgary olümpiamängude meeskonnavõistluses, kui ta pidi jätma kõhvualu ettekäändel hüppemäel hüppe tegemata, kuna ringlesid kuuldused, nagu oleks keegi Liidu koondisest dopinguga vahele jäänud.

«Pigem kahtlustan, et kogu see süsteem, mis Nõukogude Liidus oli, ei olnud väga täpne mingitel hetkedel, seal võis olla mingisuguseid segadusi. Kahevõistlus on selline ala, kus ei ole põhimõtteliselt võimalik ainetega manipuleerida, vähemalt tollal ei olnud,» vahendab ERR Sport Levandi meenutusi.

Kas ei olnud mõtet, et kui juba tornis oled, siis hüppad ikka? «See olnuks juba nagu rebel (ingl keeles «mässaja» – toim), anarhist, kes hüppab ikka. Oleks ma olnud punkar või skandalist, siis ma oleks seda teinud, aga ma ei olnud,» muigas Levandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles