Kalmer Musting: põhiturniiri esikoht tuli üllatusena

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting (keskel)
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting (keskel) Foto: Margus Ansu

Pühapäeval lõppenud käsipalli Balti liiga põhiturniirid võib Eesti klubide jaoks kordaläinuks lugeda, sest kõik kolm murdsid endale tee finaalturniirile. Edukaim oli Põlva Serviti, kes eliitdivisjonis koguni põhiturniiri võitjana lõpetas. Klubi peatreeneri Kalmer Mustingu sõnul tuli selline lõpplahendus talle üllatusena.

«Alustasime sügisel ju kahe kaotusega ning eriti roosiline seis polnud,» sõnas Musting. «Aga need jäidki meie ainsateks kaotusteks, nii et ülejäänud põhiturniiri käiguga võib kindlasti rahul olla. Esikoht oli siiski veidi ootamatu ja kindlasti ei seadnud me seda eesmärgiks. Tänavusel hooajal pole lõppkohal ka sama tähtsust, mis varem, sest kogu finaalnelik moodustub väga võrdsetest meeskondadest.»

Finaalneliku võrdsed tiimid lubavad pingelisi lahinguid

Serviti mängis laupäeval 32:23 (17:13) üle koduse konkurendi HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi ja päev hiljem sai kodusaalis jagu ka Riihimäe Cocksist 26:22 (13:9). Nii koguti 15 punkti – sama palju kui tiitlikaitsja Minski SKA – ja lõpetati tänu võidule ja viigile omavahelistes mängudes esikohal.

«Laupäeval rõõmustas mind meie suhteliselt noor koosseis – eriti tagaliin ja joonemängijad,» kiitis Musting pealekasvavat põlvkonda. «Usun, et võidu tõidki nooruslik särts, kiire mäng, hingega töö ja väga hea emotsionaalne laeng. Pühapäeval oli raskem, aga eks teise päeva mängul ikka kvaliteet veidi langeb.»

Balti Liiga finaalnelik koguneb 11. ja 12. aprillil Kehrasse ning Musting ootab pisut enam kui kuu aja pärast väga pingelisi kohtumisi. «Nagu öeldud, neli võrdselt tugevat ja ühtlast tiimi. Palju sõltub koosseisudest, vigastatutest, aga ka lihtsalt sellest, kellel on hea või kellel halb päev,» usub Serviti peatreener.

Finaalturniiri avamängus tuleb Servitil uuesti kokku minna pühapäevase vastase ehk Cocksiga. Teises poolfinaalis kohtuvad Kehra ja SKA. Pärast laupäevast kaotust Põlvas, võttis HC Kehra meeskond ette tee Vilniusse, kus kohalik VHC Šviesa alistati 32:28 (15:15). Kehralased tulid 11 punktiga põhiturniiril kolmandaks, jättes viimasena edasipääsu teeninud Cocksi kahe punkti kaugusele.

Viljandi näeb Balti liigas ainult positiivset

Esmakordselt peetaval Balti Challenge liiga turniiril tegi debüüdi Viljandi HC ning hoolimata viimase nädalavahetuse kahest kaotusest Leedus, lõpetas põhiturniiri kolmandal kohal. «Mänguliselt polnud Leedu reisil midagi hullu,» kinnitas Viljandi peatreener Marko Koks. «Põhiturniiri võitja Dragunase vastu mängisime kui võrdne võrdsega 45 minutit, siis veidi lagunesime ja meie eksimused kasutati ära.»

Viljandi kaotas Klaipeda Dragunasele 24:29 (12:14) ja pühapäeval ka Kaunase Granitas-Gaja-Karysile 22:30 (12:13). «Pühapäeval oli siiski natuke tunda, et meie jaoks polnud midagi kaalul, aga Granitasele oli tegu üliolulise mänguga. Avapoolaeg sujus, aga teise poolaja alguse andsime käest ja nii läks ka kogu mäng,» selgitas Koks.

Mulkide esindusmeeskond sai 10 mänguga viis võitu, ühe viigi ja neli kaotust ning läheb 28. ja 29. märtsil toimuval finaalturniiril poolfinaalis kokku Läti meistri ja korraldava klubi Dobele Tenaxiga. Teises paaris kohtuvad Leedu klubid Dragunas ja Granitas. «Juba praegu võime öelda, et Balti liigas osalemisega jääme rahule,» kinnistas Viljandi peatreener.

«Oleme saanud väga hea kogemuse – uutmoodi hooaeg, palju reisimist, mängud järjestikustel päevadel, erineva stiiliga vastased, teistsugused vilepartiid,» loetles Koks senise rahvusvahelise hooaja plusse. «Vastastest ei teadnud enne hooaega ju suurt midagi, aga peale Dragunase suutsime kõiki võita – nii ei saa ka senistele tulemustele midagi ette heita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles