Kas väljavalitu teeb seda jälle?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho
Jose Mourinho Foto: SCANPIX

Täna õhtul pannakse pall taas mängu jalgpalli tugevaimas klubisarjas Meistrite liigas ning uue hooaja eel pakub loomulikult enim kõneainet Jose Mourinho.



Eelmisel hooajal viis Mourinho mäletatavasti Milano Interi Meistrite liiga võidule ja läks seejärel Madridi Reali etteotsa. Sealjuures andis ennast väljavalituks kutsuv mees teada, et soovib saada esimeseks treeneriks, kes tulnud kolme klubiga Euroopa tugevaima klubisarja võitjaks (Mourinho on võitnud tiitli ka 2004. aastal Portoga – toim).

Tiitlikaitsjal vähe muutusi

Oma ambitsioonidest andis portugallane märku juba suvel, kui tõi Reali Saksamaa koondise staarid Mesut Özili ja Sami Khedira ning Angel Di Maria ja Ricardo Carvalho. Esimeses voorus läheb viimasel kuuel hooajal 1/16-finaaliga leppinud Real vastamisi Amsterdami Ajaxiga. «Oleme favoriidid ja meie jaoks on oluline Meistrite liigat hästi alustada,» vahendas AP Mourinho sõnu.

Kui Mourinho lahkus Interist, toodi tema asemele Liverpoolist Rafael Benitez. Hispaanlane soovis oma vanadest hoolealustest kaasa võtta Javier Mascheranot, kuid see siiski ei õnnestunud ning põhikoosseisus pole kahe hooaja vahel erilisi muutusi toimunud. Laenult naasid noored Jonathan Biabiany ja Coutinho ning Man­chester Citysse müüdi Mario Balotelli.

Seega ongi eelkõige Interi puhul õhus küsimus, kuidas suudab Benitez panna mängima Mourinho käe järgi loodud meeskonna. «Kõige tähtsam on see, et oleme meeskonnana kõik endiselt koos, ükski mees algkoosseisust ei lahkunud,» vahendab uefa.com Interi kaitsja Maiconi sõnu.

Tiitlit ei suudeta kaitsta

Teatavasti pole 1992. aastal reformitud Meistrite liigas pärast seda ükski meeskond suutnud oma tiitlit kaitsta.

Suurtest favoriitidest on koosseisus mõningaid muudatusi teinud FC Barcelona, kes hankis ründeliini David Villa ja keskväljale Mascherano. Samal ajal lahkusid meeskonnast Zlatan Ibrahimovic ja Yaya Toure.

Loomulikult kuuluvad nagu eelmistel aastatelgi favoriitide ringi inglaste Londoni Chelsea, Man­chester United ja Arsenal, kelle koosseisudes on toimunud vaid mõningad väiksemad muudatused. Kindlasti tasub jälgida ka eelmise aasta finalisti Mün­cheni Bayerni ja suvel mitu täiendust saanud AC Milani käekäiku.

Meistrite liiga esimene voor

Teisipäev

A-alagrupp: Twente – Milano Inter, Bremen – Tottenham.

B-alagrupp: Lyon – Schalke, Benfica – Hapoel.

C-alagrupp: Bursaspor – Valencia, Manchester United – Rangers.

D-alagrupp: FC Barcelona – Panathinaikos, FC Kobenhavn – Rubin.

Kolmapäev

E-alagrupp: Bayern – AS Roma, CFR Cluj – Basel.

F-alagrupp: Žilina – Chelsea, Marseille – Moskva Spartak.

G-alagrupp: Madridi Real – Ajax, Milan – Auxerre.

H-alagrupp: Arsenal – Braga, Šahtjor – Partizan.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles