Pohlak liigakarikast: sellistest mängudest ei võida kumbki pool

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. Foto: Liis Treimann

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak vastas portaalis Soccernet.ee küsimusele, kas poleks mõistlik alustada koduse liigahooaajga praegusest hiljem ning pidada enne hooaja algust Lilleküla jalgpallihallis Liigakarika turniir, mis asendaks ühtlasi hooajaeelseid treeningmänge.

«Kõigepealt – Balti liiga kogemus näitas, et traditsiooniliste väljunditega mittehaakuvate võistlussüsteemide loomist tuleb vältida, sest neis puuduvad sportliku pinge tekkimise eeldused, mis omakorda on soodsaks pinnaseks nähtustele, mille vastu hiljem võitlema peame. Traditsiooniliste väljundite all pean silmas edenemist rahvusvahelistesse võistlussarjadesse,» arvas Pohlak.

«Teiseks on hooajaeelsete mängude ainsaks eesmärgiks meeskonna parim valmistumine ametlikeks võistlusteks, mis omakorda tähendab, et treeningmängude kalender peab varakult valmis olema ja mängida peab saama enamasti enda tasemel olevate vastastega,» lisas Pohlak. «Liigakarikas läheksid paratamatult kokku ka väga erineva sportliku tasemega meeskonnad ja sellistest mängudest ei võida hooaja ettevalmistavas faasis kumbki pool, samuti poleks klubidel võimalik leppida varakult kokku ülejäänud treeningmänge, kuna pole võimalik ette prognoosida, millal sa võistlustelt välja langed.»

Samuti märkis ta, et näiteks lätlastega kohtumiste korraldamine on teatud asjaolude tõttu raskendatud. «Muide, kui halliturniiride süsteemi klubitreeneritega arutasime, avaldati soovi ühise formaadi loomiseks lõunanaabritega, paraku selgus olukorda uurides, et oht sattuda eespool mainitud ebasoovitavatesse olukordadesse oleks sellisel juhul suur ja me loobusime plaanist. Läti liigast eemaldati alanud hooaja eel viidatud motiividel kolm klubi – tõsi, seda tehti formaalsete põhjuste kaudu litsentsi mitteandmise kaudu,» ütles Pohlak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles