Suurfavoriit tegi suurenenud kohtunike armee silme alla võimsa stardi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi
Lionel Messi Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas algas teisipäeval uus hooaeg. Kui tiitlikaitsja Milano Inter pidi leppima viigiga, siis 2009. aasta meister Barcelona näitas suurenenud kohtunike armee ees tõelist tulevärki.


Barcelona jäi koduväljakul kõigi üllatuseks Ateena Panathinaikose vastu kaotusseisu, kuid see ajas väljakuperemehed vihaseks ning Lionel Messi eestvedamisel võeti lõpuks kindel 5:1 võit. Kohtumise skoor oleks võinud olla veelgi suurem, kuid teisel poolajal jättis Messi realiseerimata penalti. Vaatamata sellele jäi tema arvele kaks tabamust.

«Olen enda peale selle eksimuse pärast pahane. Mängisime siiski suurepäraselt ning lõime pidevalt ohtlikke olukordi. Ausalt öeldes oleksin võinud veel paar väravat lüüa,» sõnas Messi uefa.com-ile.

Samal ajal oli raskustes tiitlikaitsja Milano Inter, kes jäi võõral väljakul hollandlaste Twente vastu kaotusseisu, kuid suutis siiski välja võidelda 2:2 viigi. «See ei ole suurepärane tulemus, kuid see on siiski piisavalt hea. Usun, et meeskond areneb pidevalt,» sõnas sel suvel Itaalia klubi juhendajaks saanud Rafael Benitez.

Pettumuse pidi üle elama ka Manchester United, 2008. aasta meister leppis koduväljakul 0:0 viigiga Glasgow’ Rangersi vastu. Lisaks oli ManU-le suureks hoobiks Antonio Valencia vigastus. Poolkaitsja murdis teisel poolajal jalaluu ning sel hooajal teda tõenäoliselt väljakul enam ei näe. Arstide sõnul murdis Valencia nii sääre- kui ka pindluu.

Teisipäevased kohtumised olid Meistrite liigas ka ajaloolised, kuna esimest korda oli sellel tasemel kasutusel viis kohtunikku ehk mõlema värava kõrval seisis üks õigusemõistja lisaks. Teatavasti kasutati sama süsteemi edukalt juba eelmisel aastal Euroopa liigas ning lähiajal võidakse seda veelgi laialdasemalt kasutama hakata.

JALGPALL

Meistrite liiga esimene voor

A-alagrupp: Twente – Milano Inter 2:2, Bremen – Tottenham 2:2.
B-alagrupp: Lyon – Schalke 1:0, Benfica – Tel-Avivi Hapoel 2:0.
C-alagrupp: Manchester United – Glasgow’ Rangers 0:0, Bursaspor – Valencia 0:4.
D-alagrupp: Barcelona – Panathinaikos 5:1, Kobenhavn – Kaasani Rubin 1:0. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles