Naiste liigade märtsikuu parimaks valiti 17-aastane Eesti tulevikulootus

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kertu Laak.
Kertu Laak. Foto: Sander Ilvest

Naiste võrkpalli Liigade märtsi parim mängija tuleb lõppeval kuul alistamatuks jäänud Kohila Võrkpalliklubi naiskonnast. Tiitli pälvib Audentese Spordigümnaasiumi kümnendas klassis õppiv 17-aastane Kertu Laak.

Balti liigas alistas Kohila esmalt põhiturniiri viimases voorus Kaunase Heksa ja võitis seejärel ka kõik kolm finaalturniiri mängu. Esikohamatšis oldi kindlalt üle suurfavoriidi staatuses olnud Achema naiskonnast ja nii kroonitigi Kohila kodupubliku ees Balti liiga tšempioniks. Eesti meistriliiga poolfinaalseerias on Kohila kahel korral võitnud Tallinna Ülikooli naiskonda. Pääsu finaali võib tiitlikaitsja tagada juba homme toimuvas seeria kolmandas kohtumises, vahendas volley.ee.

Kõigis kuues mängus osaline olnud Laak oli märtsis Kohila parim blokeerija. Naiskonna sulustamisega teenitud 41 punktist tõi diagonaalründaja 14. Kokku tõi ta 66 punkti, kahekohalise näitajani ei küündinud Laak vaid märtsikuu avamängus Kaunase naiskonnaga, kus tema arvele jäi üheksa punkti. Neiu efektiivsusnäitaja oli +36.

Oktoobris valiti parimaks mängijaks Famila/Võru Võrkpalliklubi nurgaründaja Margot Pähn, novembris Kohila Võrkpalliklubi sidemängija Julija Mõnnakmäe, detsembris TTÜ nurgaründaja Erle Püvi, jaanuaris Kohila naiskonna nurgaründaja Maarja Kerner ja veebruaris TTÜ temporündaja Maali Kanemägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles