Astanal tuleb võidelda sotsioloogidega

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astana peab lootma, et neile jääb World Touri litsents alles ja suurtuuridel rattad sõitjateta ei jää.
Astana peab lootma, et neile jääb World Touri litsents alles ja suurtuuridel rattad sõitjateta ei jää. Foto: AFP / Scanpix

Jalgratturite Rein Taaramäe ja Tanel Kangerti tööandja Astana kohal hõljuvad ikka mustad pilved, sest Rahvusvaheline Jalgrattaliit (UCI) soovib meeskonnalt endiselt ära võtta World Touri litsentsi, mis tagab pääsu suurtuuridele nagu Tour de France. Itaalia ajalehe Gazetta dello Sporti andmetel tuleb litsentsikomisjoni otsus kõige varem 24. aprillil, kuigi esmalt loodeti protsessiga ühele poole saada kuu alguses. Juhtum ise on üpris keeruline ja kaldub spordi piiridest välja akadeemikute tegevusvaldkonda.

Kasahhidest vendade Maksim ja Valentin Iglinski EPOga vahele jäämine ja kolme järelkasvumeeskonna liikme dopingukaristused polnud UCI jaoks detsembris piisavad, et Astanalt litsents kohe ära võtta. Tingimuseks pandi, et klubi peab oma dopinguvastasust põhjalikult tõestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles