Klavani koduklubi sõlmis imetreeneriga pika lepingu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augsburgi peatreener Markus Weinzierl (keskel) ja Ragnar Klavanm (paremal)
Augsburgi peatreener Markus Weinzierl (keskel) ja Ragnar Klavanm (paremal) Foto: SCANPIX

40-aastane Markus Weinzierl on paari aastaga tõusnud Saksamaal üheks enim hinnatud treeneriks. Weinzierli juhtimisel liigub Ragnar Klavani koduklubi Augsburg endiselt Euroopa liiga koha suunas ning kõigi toetajate meeleheaks sõlmis meedias imetreeneri kuulsuse välja teeninud noor juhendaja Augsburgiga lepingupikenduse, mis hoiab teda meeskonnas kuni 2019. aastani.

Veel selle sajandi alguses mängis Augsburg Saksamaa tugevuselt neljandal liigatasandil. Hooajal 2011/2012 jõuti ajaloos esimest korda kõrgemasse seltskonda, kus kanna kinnitamine esialgu üle kivide ja kändude läks. Sama hooaja lõpus nimetati peatreeneriks aga Weinzierl, kes pärast sisseelamisaega suutis meeskonna suurepäraselt mängima panna. Toona 37-aastane treener polnud mitte kunagi ühtegi täisprofessionaalset klubi juhendanud.

Tänavuse hooaja edu tekitas Augsburgi kohalikus meedias paradoksaalsel kombel ka murenoote, kuna Weinzierli vastu tundsid huvi mitmed rikkamad klubid. Ometi õnnestus liiga ühe väikseima eelarvega klubil peatreeneriga uus leping sõlmida.

Keskkaitsja Klavan on olnud Weinzierli mänguplaani keskne ja ülitähtis lüli, kuna eestlane on ainus Augsburgi mängija, kes on käimasoleval edukal hooajal teinud kaasa kõik mängud algusest lõpuni.

Eile saabus Augsburgile teinegi hea uudis – kuni 2020. aastani pikendas klubiga lepingut mänedžer Stefan Reuter.

Saksamaa kõrgliigas hpoiab Augsburg 27 vooru järel 39 punktiga kuuendat kohta. Viiendal kohal asuv Schalke on teeninud ühe punkti enam. Augsburgi lähim jälitaja on Hoffenheim, kellel on kaks punkti vähem. Järgmises voorus läheb Klavani koduklubi vastamisi tabeli eelviimase meeskonna Paderborniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles