Levkoi: töö on pooleli, oleme võimelised enamaks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Levkoi.
Jaanus Levkoi. Foto: Liis Treimann

Juba aastaid Eesti naiste korvpallikoondist juhendanud Janus Levkoi jätkab samas ametis vähemalt järgmise aasta lõpuni. «Arvan, et töö selle naiskonnaga on pooleli ja me pole veel jõudnud tulemusteni, milleks oleme võimelised. Usku ja lootust igatahes on!» rääkis kogenud treener. Levkoi meenutas, et mullu suvel suudeti esimest korda palliplatsil saada vastu suurtele ja tugevatele korvpallimaadele, ning leidis, et arenguruumi on veel küllaga.

Naistekoondise suvi sarnaneb mõneti meestekoondise mulluse suvega. Kaheksa suuremate kogemustega naist saavad juunis ja juulis puhata ning liituvad koondise tegemistega alles augustis, nooremad peavad aga tõestama oma küpsust juba mai lõpus algavatel ühistreeningutel ja kontrollmängudel. Novembris peetakse aga uue EM-valiktsükli esimesed mängud.

Nimelt liigub kõik selles sinnapoole, et koondise mängud hakkavad toimuma mõnemänguliste tsüklitena keset hooaega. Naistel võetakse selline – vana ja äraproovitud – süsteem kasutusele juba tänavu, meestel ilmselt mõne aasta pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles