Meistriliiga 7. voor: tiitlikaitsja Levadia on liidri Kalju vastu punktinäljas, Infonet ja Sillamäe jätkavad medalijahti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu jäi Levadia ja Kalju omavahelistes tantsunumbrites peale Levadia tahtmine. Kuidas läheb sel hooajal?
Mullu jäi Levadia ja Kalju omavahelistes tantsunumbrites peale Levadia tahtmine. Kuidas läheb sel hooajal? Foto: Jaanus Lensment

Jalgpalli Eesti meistriliiga 7. vooru tippmängus lähevad vastamisi tiitlikaitsja Tallinna Levadia ja tänavust hooaega võimsalt alustanud Nõmme Kalju. Vooru avavad aga reedel Postimehe telemängus medalist mõtlevad Infonet ja Sillamäe Kalev, laupäeval toob Postimees otsepildis vaatajani tabeli tagumises pooles väga suurt kaalu omava kohtumise Paide Linnameeskonna ja Tartu Tammeka vahel.

Tallinna Levadia – Nõmme Kalju

Laupäeval 18. aprillil kell 16.30 Tallinnas Kadrioru staadionil

Mängu näitab otsepildis ETV

Levadia ja Kalju lähevad sel hooajal vastamisi esimest korda ning seda seisus, kus tiitlikaitsja vajab hooaja niivõrd varajases faasis juba kindlasti võitu. Levadia on küll Kalju kõrval ainsa meeskonnana kuue mänguvooru järel endiselt löömatu, kuid tabelisse on kirja saadud kolm «kohustuslikku­» võitu Tammeka, Paide ja Viljandi Tuleviku üle ning kolm viiki Infoneti, Narva Transi ja Sillamäega. Seejuures anti võit viimati Sillamäel käest 86. minutil. Nii tähendakski kaotus Kaljule Levadia jaoks seda, et tabelis jäädaks linnarivaalist vaid seitsme vooru järel maha juba üheksa punktiga.

Kalju on võitnud kõik kuus senipeetud mängu, olles 18 tabamusega liiga resultatiivseim meeskond. Endale on lastud lüüa neli väravat ning sellest paremat kaitsemängu on näidanud ainult tabeli teine meeskond Flora. Pärast magusat 2:0 võitu Flora üle alistas Kalju eelmises kohtumises tänu Ats Purje penaltile 1:0 Pärnu, kusjuures enamik põhikoosseisu mängijaid sai kaljukatel tolles kohtumises puhkepäeva.

Reginaldi (vasakul) ja Ingemar Teeveri duelli palli pärast saame näha ka tänavu. FOTO: Tairo Lutter
Reginaldi (vasakul) ja Ingemar Teeveri duelli palli pärast saame näha ka tänavu. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter / Postimees

Mullu mängisid Levadia ja Kalju hooaja esimeses omavahelises kohtumises 0:0 viiki, teine mäng lõppes tänu Vladislav Ivanovi täpsele penaltile Levadia 1:0 võiduga. Ka kolmanda mängu võitis Ingemar Teeveri väravast 1:0 Levadia, eriti dramaatiliseks kujunes aga viimane omavaheline kohtumine oktoobri alguses, kui Levadia jäi juba neljandaks minutiks kümnekesi ja kaotusseisu. Sellest hoolimata asuti kümmekond minutit enne mängu lõppu juhtima ja ehkki 89. minutil sündinud Levadia omavärav näis toovat Kaljule ikkagi viigipunkti, jäi viimane sõna Dmitri Kruglovile, kes lõi kohtumise esimesel lisaminutil Levadia 3:2 võiduvärava.

Pärast võitu Flora üle lausus Kalju poolkaitsja Joel Lindpere, et tegemist on sajaprotsendiliselt Eesti hetke parima meeskonnaga. Levadia juhendajal Marko Kristalil oli sellele vastus valmis: «Kui tabelit vaadata, siis nad ongi ju sada protsenti parim meeskond. Aga oleme nende vastu ennegi rohtu leidnud, leiame ka nüüd,» lausus Kristal pärast kohtumist Sillamäega. Viimastes kohtumistes on Levadia hoogu pärssinud ka põhimängijate vigastused, ent Kristali kinnitusel on paranemas nii Siim Luts kui ka Andreas Raudsepp. Samuti ei teinud mängus Sillamäe vastu kaasa keskkaitsja Ivan Pecha.

Levadia abitreener Indrek Zelinski: «Laupäeval ootab meid Kadriorus vastasseis tabelis esimesel kohal oleva meeskonnaga. Ootame väga võitluslikku ja huvitavat kohtumist ning loodame, et sellele tulevad kaasa elama paljud vutisõbrad ja meie poolehoidjad. Anname endast parima, et esimesest kodumängust Kadriorus kolm punkti välja võidelda.»

Levadia kaitsja Taavi Rähn: «Ülioluline kohtumine esikohal oleva meeskonna ning teise kullapretendendiga meie kõrval. Liidrite omavahelised mängud on alati väga tähtsad ja võitluslikud. Laupäeval mängime esimest korda Kadriorus ja meeskond soovib kindlasti kolm punkti võtta.»

Kalju peatreener Sergei Terehhov: «Pärnu vastu ei tulnud kolm punkti lihtsalt, kuid jätkame täiseduga ning oleme liiga liidrid. Levadia on valitsev meister ning kindlasti raske vastane, kuid me usume, et suudame mängus tulemust teha. Eesmärk on kolm punkti ja taga null hoida. Samuti ootame fänne mängule!»

Kalju keskkaitsja Alo Bärengrub: «Järjekordne oluline mäng tiitlikaitsja Levadiaga. Siiamaani oleme ilusti hakkama saanud, kõikidest mängudest võidud, tahaksime seda seeriat jätkata. Loomulikult on hea meel mängida Kadriorus, mis oli meile mitu aastat koduks. Ootame palju publikut ja fänne meile kaasa elama!»

POSTIMEHE TELEMÄNG

Infonet – Sillamäe Kalev

Reedel 17. aprillil kell 19.00 Tallinnas Lilleküla kunstmurustaadionil

Nii Infonet kui ka Sillamäe seadsid hooaja alguses kindla sihi medaliteni jõuda, kuid senine teekond eesmärgi suunas pole kummagi jaoks päris loodetud moel kulgenud. Infonet oli koguni kolm esimest mängu kuival, avades väravaarve alles neljandas voorus. Siis löödi aga Tartu Tammekale kaks, seejärel Paidele neli ning viimati Viljandile taas kaks väravat, seega tundub, et meeskonna ründajad on viimaks püssi paukuma saanud. Liigatabelis on seni vaid Flora paremust tunnistanud Infonet 9 punktiga viiendal kohal, neljandal real oleval Sillamäel on neist punkt rohkem.

Sadamalinlased on küll lustinud nii Paide, Viljandi kui ka Pärnu vastu, lüües neis kolmes võidumängus kokku 11 väravat, kuid kaotatud on nii Florale kui ka Kaljule. Pärast eelmises voorus koduplatsil Levadia vastu välja võideldud 3:3 viiki on sillamäelaste tuju siiski kahtlemata hea ja ka mängust Infonetiga noolitakse kolme punkti. Infoneti poolel ei saa oma endise koduklubi vastu mängukeelu tõttu kaasa teha poolkaitsja Kassim Aidara, kes teenis eelmises voorus Viljandi vastu sel hooajal juba neljanda kollase kaardi.

Infoneti ründajad on viimaks väravasoonele sattunud (pildil paremal Ermal Hajdari). FOTO: Liis Treimann
Infoneti ründajad on viimaks väravasoonele sattunud (pildil paremal Ermal Hajdari). FOTO: Liis Treimann Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «See kohtumine on meie jaoks väga tähtis – nii turniiritabelist vaadatuna kui ka psühholoogiliselt. Mõlemad meeskonnad peavad mängima vaid võidule, kuna vastased võivad tabelis mööduda juba peale esimest ringi. Püüame selles mängus anda endast maksimumi ja saavutada oma eesmärki.»

Infoneti ründaja Vladislav Ogorodnik: «Meid ootab ees väga raske mäng. Oleme juba kaotanud piisavalt punkte ning ei tohi seda endale rohkem lubada. Seega lähme mängima vaid võidule. Iga mängija peab andma võistkonna eesmärgi saavutamise nimel kõik. Antud mängus kujunevad olulisteks mängijatevahelised võitlused, olukordade realiseerimine ja distsipliin.»

Sillamäe peatreener Sergei Frantsev: «Mäng on sama tähtsusega nii meie kui ka Infoneti jaoks. See on võimalus saada punkte juurde ning parandada oma seisu tabelis. Ei tohi kaotada keskendumist ning tulemuse saavutamiseks peame nagu igas mängus andma endast sada protsenti.»

Sillamäe äärekaitsjast kapten Andrei Sidorenkov: «Infonet on ründav võistkond, kes on alati võimeline muutma mängu tulemust oma kasuks. Ma arvan, et oma tähtsuse pärast tuleb päris põnev mäng, kus mõlemad võistkonnad kasutavad iga võimalust värava löömiseks.»

POSTIMEHE TELEMÄNG

Paide Linnameeskond – Tartu Tammeka

Laupäeval 18. aprillil kell 18.45 Paide staadioni muruväljakul

Paide on kuue vooru järel üllatuslikult turniiritabelis viimasel kohal, olles teeninud punktilisa vaid 2:2 viigimängust Pärnuga ning eelmise vooru kohtumisest Narva Transiga, mis lõppes piirilinnas seisuga 0:0. Mängu kangelane oli seejuures Paide väravavaht Mart-Mattis Niinepuu, kes hiilgas tolles kohtumises mitme efektse tõrjega. Kui seni meistriliigas ainsana võiduta olev Paide suudab Tammeka alistada, tõustakse neist tabelis igal juhul mööda ja pääsetakse punase laterna rollist.

Ilmselt tuleb Niinepuul aga sama head tööd teha ka laupäeval, sest hooaega samuti kahvatult alustanud Tammeka on viimastes kohtumistes oma mängu kenasti käima saanud. Viiendas voorus saadi kodumurul esimene võit, kui üllatavalt kindla 3:1 skooriga oldi üle Narva Transist, eelmises voorus näidati aga hambaid FC Florale, kui asuti mulluse pronksimeeskonna vastu mängu juhtima. Lõpuks võttis Flora siiski 3:1 võidu, kuid võrreldes kehvapoolse hooaja algusega on Tammeka hoogu sisse saamas. «Kindlasti läheme mängima võidumõtetega. Me ei saa selles mõttes latti alla lasta ja ei oleks kindlasti rahul Paidest küll hea mängupildi, aga kaotuse või viigiga,» lausus Tammeka peatreener Indrek Koser pärast teisipäevast kohtumist Floraga klubi koduleheküljele.

Tammekal on olnud viimastes mängudes põhjust rahuloluks. FOTO: Kristjan Teedema
Tammekal on olnud viimastes mängudes põhjust rahuloluks. FOTO: Kristjan Teedema Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Paide juhendaja Meelis Rooba: «Paide esimene mäng naturaalmurul. Tähtis on suuta väljaku ja uute oludega kohaneda, viimasest mängust Narvaga on vaja kaasa võtta meeskondlik mängimine. Usun, et töötame õiges suunas ja saame ka tehtud töö tulemuseks realiseerida.»

Paide poolkaitsja Rene Puhke: «Tammeka ei ole lihtne vastane, seda on näidanud nende viimased kaks kohtumist. Meie eesmärk on näidata kodus head mängu.»

Tammeka abitreener Mario Hansi: «Lihtne loogika ütleb, et kes – kas Paide või Tammeka – kaitses parema mängu teeb, see ka võidab. Kuuldavasti on tribüünidele oodata Tartust ka väikest fänniarmeed, mis on väga meeldiv!»

Tammeka väravavaht Karli Kütt: «Paistab, et meeskonnal on hetkel hea minek ning mängupilt muutub iga mänguga paremaks ja loogilisemaks. Oleme saanud pidada ka kaks murumängu, mis võib anda meile kerge eelise Paide ees, kes pole veel murule saanud. Läheme kindlasti kolme punkti võtma!»

FC Flora – Pärnu Linnameeskond

Laupäeval 18. aprillil kell 14.00 Tallinnas Lilleküla staadionil

Mängu näitavad otsepildis portaalid jalgpall.ee ja meistriliiga.ee

Eelmisel nädalavahetusel kodumurul Nõmme Kalju käest valusa 0:2 kaotuse saanud Flora parandas tuju Tartus, kus teisipäeval alistati 3:1 Tammeka. Florakad võivad kiidelda liiga parima kaitsega, sest kuue mängu jooksul on lubatud enda puuri lüüa vaid kolm palli. Samas on need vastaste tabamused tulnud viimase kahe kohtumise jooksul, kuid Tartu vastu näitasid Andre Frolov, Sakari Tukiainen ja Rauno Alliku, et Kalju vastu hambutult tegutsenud Flora ründeliinigi on veel vara maha kanda.

Flora peatreener Norbert Hurt suutis meeskonna eelmises voorus tagasi võidulainele viia. FOTO: Tairo Lutter
Flora peatreener Norbert Hurt suutis meeskonna eelmises voorus tagasi võidulainele viia. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter / Postimees

Flora peatreener Norbert Hurt kasutas kohtumist Tammekaga selleks, et mõnele põhimehele puhkust anda, seega ootab Pärnut kindlasti ees keeruline kohtumine. Viimati osutati südi vastupanu pooleldi teise koosseisuga mänginud Kaljule, ent sellegipoolest tuli vastu võtta 0:1 kaotus. Tabelis on pärnakatel kirjas neli punkti ja väravate löömisega pole neil kõrgliigas seni muret olnud – 11 tabamust jääb alla vaid Kalju ja Sillamäe vastavale näitajale. Küll aga on suvepealinna meeskonnale seni suurt peavalu valmistanud kaitse, sest kuue mänguga on endale lastud lüüa koguni 21 väravat.

Flora abitreener Jürgen Henn: «Viimaste mängude valguses tahaks meestelt näha emotsiooni, võitlust ja füüsilist tugevust, eriti duellides. Tõenäoliselt oleme meie see võistkond, kes hoiab palli ja domineerib ning Pärnu otsib võimalusi rohkem kontrate pealt. Meie jaoks on oluline, kui kiiresti me jõudude vahekorra paika saame – see saab määravaks.»

FC Flora ründaja Rauno Alliku: «Hooaja algus oli Pärnul üllatavalt hea. Ründefaasis on nad näidanud, et väravaid osatakse lüüa, aga kaitses pole nad eriti pidama saanud. Midagi kergelt üheski mängus ei tule, peame hästi keskenduma ja igaüks peab endast maksimumi andma.»

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Kui statistikasse süveneda, siis FC Flora kahte mängu järjest kodus nii lihtsalt ei kaota, mis muidugi ei välista, et Pärnu LM poolt ei ole see teostatav. Tähtis on, et Rauno Alliku leiaks ekstra motivatsiooni Pärnu vastu, sest muidu me pikemas perspektiivis teda enda esindusmeeskonnas näha ei taha.»

Pärnu poolkaitsja Ander Paabut: «FC Flora on siin mängus selge favoriit, kuid punkte tahavad mõlemad meeskonnad. Kaitses on vaja olla kannatlik ja mängida eksimusteta. Kindlasti tekivad meil mängu jooksul omad võimalused, et teha hea tulemus.»

Viljandi Tulevik – Narva Trans

Laupäeval 18. aprillil kell 14.00 Viljandi kunstmurustaadionil

Mängu näitavad otsepildis portaalid jalgpall.ee ja meistriliiga.ee

Tulevik on paaris viimases voorus näidanud südi vastupanu nii Levadiale kui ka Infonetile, ent esimese vastu murduti siiski kümmekond ja teise vastu paarkümmend minutit enne lõppu. Samas on viimased mängud andnud märku sellest, et Tulevik on oma mängu hooaja keerulise alguse järel leidmas. Trans on seevastu hea alguse järel vajunud mõõna, sest koguni viimases neljas kohtumises pole suudetud mänguolukorrast väravat lüüa – ainus tabamus sündis nädala eest Tartus tänu Roman Nesterovski realiseeritud penaltile. Seega ei ole piirlinlased mängust jalga valgeks saanud juba 380 minutit järjest.

Tulevik peab suutma oma kaitse lukku keerata. FOTO:
Tulevik peab suutma oma kaitse lukku keerata. FOTO: Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi abitreener Raiko Mutle: «Senised Premium liiga mängud on olnud meie noorele meeskonnale väga õpetlikud. Kuid siiani pole me veel ühe tähtsa ülesandega hakkama saanud ehk oma värava puutumatuna hoidmisega. Viimasest kahest kohtumisest pole vastane tegelikult ju kergelt oma punkte saanud ja määravaks on saanud mängu lõpud. Nüüd kodus Narva vastu on meil mitu tõestusmomenti – kuidas oma värav täiesti lukku panna ning rünnakul efektiivsemad olla. Suurepärase kodupubliku toel läheme püüdma maksimumi!»

Tuleviku poolkaitsja Tanel Lang: «Viimases kahes mängus on meile otsustavad väravad mängu lõpus ära löödud, mida tuleks koduväljakul kindlasti vältida. Tuleb olla terve mängu vältel distsiplineeritud. Kindlasti peame ise ka suutma väravaid lüüa ja punktid seega koju jätma. Ei saa vähemaga leppida.

Transi peatreener Aleksei Jagudin: «Tuleval võõrsil mängul on meil tingimata vaja võidu abil hea tuju leida. Ainult löödud väravate kaudu tulevad võidud.»

Transi keskkaitsja Aleksei Jahhimovitš: «Viimasel kodumängul kaotasime meile nii vajalikud punktid. Laupäeval sõidame Viljandisse ainult võidu järgi. Loodame, et leiame oma mängu, realiseerime loovad väravamomendid ja lööme oma väravad.»

Kasutatud materjalid: Eesti Jalgpalli Liidu pressiteenistus

Vaata 6. vooru mängude kokkuvõtteid allolevatest videotest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles