Mayweather alistas suurmatšis kohtunike häältega Pacquiao

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti aja järgi pühapäeva varahommikul leidis aset käesoleva sajandi seni suurim poksimatš, kui Las Vegases MGM Grand hotellis alistas Floyd Mayweather jr kergkeskkaalu (kuni 66,7 kg) tiitlimatšis filipiinlase Manny Pacquiao.

Matšis peeti ära kõik 12 raundi ning kohtunike häältega teenis kindla 118:110, 116:112, 116:112 võidu Mayweather.

Mayweather teatas pärast matši, et tal on jäänud karjääris pidada veel üks matš ning ringi tuleb ta taas septembris. Mayweather on nüüd võitnud kõik karjääri 48 matši.

Pacquiao arvel on nüüd 57 võitu, kuus kaotust ja kaks viiki. Tegemist oli läbi aegade kõike kallima matšiga, kus jagamisele läks 300 miljonit USA dollarit. Sellest summast 180 miljonit läks Mayweatherile.

Matši käik:

05:29

Peamatšile eelnevad kohtumised on täies hoos

05:30

Viimati alistas ukrainlane Vasil Lomatšenko üheksanda raundi tehnilise nokaudiga Gamalier Rodriguezi

05:31

Mayweather - Pacquiao kohtumise eel on jäänud veel viimane matš, milleks on Leo Santa Cruz - Jose Cayetano. Sarnaselt eelmisele duellile on tegemist sulgkaalu matšiga.

05:31

Samal ajal tuleb saali aina rohkem kuulsusi kohale.

05:56

Lisaks filmi- ja laulustaaridele on salis kohal ka mitmed spordilegendid eesotsas Michael Jordaniga.

06:07

Lõppenud on viimane nö soojendusmatš, kus Leo Santa Cruz alistas kohtunike häältega Jose Cayetano.

06:25

Saal on rahvast täis ja nüüd oodatakse õhtu peasündmust.

06:37

67 protsenti fännidest on matši eel arvamisel, et favoriidiks on Pacquiao.

06:38

Nüüd on hümnide aeg.

06:42

USA hümni laulmise au on jäetud näitlejale ja lauljale Jamie Foxxile.

06:47

Esimesena sammub ringi Pacquiao.

06:49

Enne ringi astumist teeb Pacquiao treener Freddie Roach veel endast ja Pacquiaost selfie. Filipiinlane tundub äärmiselt lõõgastunud ja rõõmsameelne.

06:50

Nüüd on Mayweatheri kord ringi astuda.

07:00

Matš on alanud!

07:02

Esimene raund on läbi! Esimeses raundis veel suurt tulevärki näha ei olnud. Veidike hoiti distantsi, kuid kaitsest lähtuvalt poksiv Mayweather sai teha paar korralikku lööki.

07:03

Mayweather tegi avaraundis kaheksa täpset lööki, Pacquiao vaid kolm.

07:07

Teine raund läbi! Teises raundis oli juba rohkem tulevärki. Mayweatheri löögid on seni olnud tunduvalt täpsemad.

07:10

Kolmas raund läbi! Seni on asjad sujunud paremini Mayweatheri jaoks, kes on suutnud matši hoida ringi keskel ja teinud ka mõningad head löögid.

07:14

Neljas raund läbi! Pacquiao poolt seni tema parim raund. Pacquiao suutis mitmel korral suruda Mayweatheri ringi äärde ja teha mitmeid löökide seeriaid.

07:18

Viies raund läbi! Viies raund kulges taas Mayweatheri jaoks soodsamalt.

07:22

Kuues raund läbi! Pacquiao oli selles raundis ehk isegi parem, kuid kokkuvõttes sujuvad asjad praegu paremini Mayweatheri jaoks.

07:24

Kuuest raundist on seni neli läinud Mayweatherile ja kaks Pacquiaole.

07:26

Seitsmes raund läbi! Seega on ainult viis jäänud, kumbki pool pole veel põrandal käinud.

07:28

Mayweatheri kaitse on hästi pidanud ja Pacquiao aktiivsus on olnud oodatust veidi madalam.

07:30

Kaheksas raund läbi! Mayweatheri treenerist isa on olnud vahepeal oma poja peale pahane, et ta on lasknud olla vastasel üritavam pool.

07:32

Kaks viimast raundi on läinud Mayweatherile.

07:35

Üheksas raund läbi!

07:35

Pacquiao löökide täpsus jätab endiselt kõvasti soovida.

07:38

Kümnes raund läbi! Pacquiao näitab selles raundis taas üles aktiivsust, kuid üldises plaanis sujub matš paremini Mayweatheri jaoks.

07:42

11. raund läbi! Seega on lõpuni jäänud veel vaid üks raund.

07:43

Viimase raundi eel on eduseisus Mayweather. Seega vajaks Pacquiao võiduks nokauti.

07:46

Matš läbi! Viis sekundit enne kohtumise lõppu vibutas Mayweather juba rusikat!

07:47

Täpsete löökide arv on Mayweatheri kasuks 148:81.

07:49

Mayweather ja Pacquiao leiavad nüüd aega ka omavahel kallistamiseks.

07:50

118:110, 116:112, 116:112 on kohtunike häältega võitja Mayweather!!!!

07:55

Mayweather saab kuulda publiku vilet! Ringiintervjuus lubas Mayweather, et ta tuleb septembris taas ringi!

Viie erineva divisjoni maailmameister Mayweather on senise karjääri jooksul pidanud 47 matši ning need kõik ka võitnud. Sealhulgas on 26 võitu tulnud nokaudiga.

Kaheksa erineva divisjoni maailmameister Pacquiao on samas pidanud 64 matši, millest ta on võitnud 57, kaotanud viis ja viigistanud kaks. Nokaudiga on ta võitnud 38 korda.

38-aastase Mayweatheri ja 36-aastase Pacquiao võimalikust duellist on räägitud juba viis aastat ning nüüd saabki see lõpuks teoks. Matši auhinnafondiks on enneolematud 300 miljonit USA dollarit, millest 60 protsenti läheb maailma kõige rikkamale sportlasele Mayweatherile. Selle matši järel on Mayweather oma karjääri jooksul teeninud 600 miljonit USA dollarit.

Käesoleva matši eel on rohkem suuri sõnu teinud Pacquiao ja tema treener Freddie Roach, Mayweather on lihtsalt teatanud, et see matš enam lisareklaami ei vaja, kuna see müüb ennast ise. Selles suhtes on Mayweatheril õigus, kuna piletid 16 500 inimest mahutavale areenile läksid kaubaks 60 sekundiga (avalikku müüki paisati ainult 1000 piletit). Praegu müüakse mustal turul antud pileteid juba sadade tuhandete dollarite eest.

Matši eel peetakse kihlveokontorites favoriidiks Mayweatherit, kes on tuntud eelkõige hea kaitsetehnikuna. Ameeriklasele andis oma eelistuse ka Eesti poksikoondise peatreener Ervin Kade.

«Mayweather on maailma parim kaitsetehnik. Tema kaitse on nii tihe, et ta ei ole karjääri jooksul ühtegi tõsist lööki läbi lasknud ja teda pole kordagi ööbikuid kuulama saadetud. Arvatavasti kestab matš kõik 12 raundi ja otsustavaks saavad algus ja lõpp ehk kes suudab siis domineerivam olla. Suure tõenäosusega alustab Pacquiao teravamalt. 5.–6. raundi paiku läheb ka Mayweather paremasse hoogu,» ennustas Kade Postimehele. «Kokkuvõttes kalduksin ise Mayweatheri poole.»

«Pacquiao on läbi karjääri olnud esimestes raundides väga aktiivne, seega on alguses oodata rünnakuid. Mayweather on samas passiv, tugeva kaitse ja heade kontrarünnakutega poksija. Mõlemad on juba nii kogenud tegijad ja rõhutakse just oma trumpidele,» lisas ta.

Kahevõitluse aladel ei saa üle ega ümber ka füüsilistest parameetritest. Kasvult on mehed üsna võrdsed (Mayweather 173 cm, Pacquiao 169 cm), kuid just käte siruulatuse poolest on ameeriklasel selge eelis (Mayweather 183 cm, Pacquiao 170 cm).  «Maywather on distantsi pealt väga tugev. Tipptasemel loevad väikesed nüansid. Kui kellelgi on käed näiteks kaks sentimeetrit pikemad, siis see võib olla juba otsustav eelis,» tõdes Eesti koondise peatreener.

Mayweather - Pacquiao duelli rahaline pool. Graafik:
Mayweather - Pacquiao duelli rahaline pool. Graafik: Foto: GRAPHIC NEWS
Manny Pacquiao ametlikul kaalumisel. Foto:
Manny Pacquiao ametlikul kaalumisel. Foto: Foto: SCANPIX
Floyd Mayweather jr ametlikul kaalumisel. Foto:
Floyd Mayweather jr ametlikul kaalumisel. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles