Rally Estonia laieneb – publikukatsed kahes linnas

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia paelub kümneid tuhandeid pealtvaatajaid.
Rally Estonia paelub kümneid tuhandeid pealtvaatajaid. Foto: Karli Saul

FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste etapp, auto24 Rally Estonia laieneb tänavu ka Elvasse, kui selle kauni väikelinna tänavatel sõidetakse laupäeval, 18. juulil publikukatse, millele järgneb meeleolukas kontsert Elva laululaval, kus astub üles Suzi Quatro.

Nii on tänavuse Rally Estonia kavas kaks linnatänavatel sõidetavat publikukatset – reedel, 17. juulil Tartus ja laupäeval, 18. juulil on Euroopa parimad rallisõitjad Elva linnatänavatel. Mõlemad publikukatsed on rahvale tasuta ja toovad raja äärde kümneid tuhandeid inimesi.

Elva linna jaoks on tegu kindlasti aasta ühe olulisema sündmusega ja kindlasti sai määravaks eelmise aasta Rally Estonia korraldus ja kajastus meedias. 2014. aasta Rally Estonia valiti aasta parimaks FIA ERC sarja etapiks.

«Meil on hea meel võõrustada Elvas suurepärase korraldusega autospordisündmust, mis on vaieldamatult Baltikumi suurim ja millest sai eelmine aasta kohapeal osa pea 30 000 inimest. Ralli eelne, aegne ja järgne meediakajastus on ülemaailmne ja see mõjutab positiivselt ettevõtteid ja organisatsioone,» ütles Elva linnapea Toomas Järveoja.

«Seda kinnitas ka Eesti Konjunktuuriinstituudi tehtud uuring, mille kohaselt oli 2014. aasta Rally Estonia mõju Lõuna-Eesti majandusele pea kolm miljonit eurot. auto24 Rally Estonia publikukatse toob Elvasse suure hulga spordisõpru. See saab Elvas olema üks meeldiv päev, täis autosporti ja meelelahutust, kui päeva lõpetab Suzi Quatro kontsert Elva laululaval. Olen kindel, et Rally Estonia laienemine Elvasse omab meie piirkonnale väga positiivset mõju, mida on tunda nii tänavu kui ka järgmistel aastatel. Elva ootab autospordisõpru ja sõitjaid,» jätkas ta.

Ralli direktor Urmo Aava on lainemisega rahul. «Meil on heameel teha koostööd Elva linnavalitsusega, läbi mille saame tuua autosporti taas rahvale lähemale. Elva lisandumine suurendab veelgi piirkonda, kus Rally Estonia Lõuna-Eestis toimetab ja meie jaoks on väga oluline, et suudame koostöös kohalike omavalitsustega luua uusi väärtusi, mis edendavad kohalikku elu,» rääkis Aava.

«Kiidan Elva ettevõtlikke inimesi, kes näevad ralli publikukatses potentsiaali ja pakuvad õhtuse kontserdi läbi meelelahutust kogu perele. Meil on sarnased arusaamad, et sport laiemalt ei ole ainult ühe või teise rühma inimeste hobi. Mullune Tartu linnakatse näitas, et ralli toob rajaääre rahvast täis ja ka sõitjad saavad sellistest katsetest väga hea emotsiooni. Elva linnatänavatel olev katse saab olema kindlasti atraktiivne nii sõitjatele kui publikule,» jätkas Aava.

Rally Estonia sõidetakse 17.-19. juulil Tartus, Elvas ja Lõuna-Eestis teedel. Tegu on FIA ERC autoralli Euroopa meistrivõistluste etapi ning FIA European Historic Sporting Rally Championship sarja etapiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles