Button uuest autost: läbisin karjääri kõige hirmsamad ringid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button (esiplaanil) McLaren MP4-30.
roolis.
Jenson Button (esiplaanil) McLaren MP4-30. roolis. Foto: SCANPIX

McLareni vormel-1 tiim lootis Hispaania etapi eel tehtud uuenduste tõttu, et autod on varasemast konkurentsivõimelisemad, kuid võistlusnädalavahetus näitas risti vastupidist. Fernando Alonso vormelil kadusid boksipeatusesse tuleku eel pidurid ning Jenson Button kirjeldas auto käitumist väga dramaatiliselt.

«Esimesed 30 ringi olid ühtlasi mu elu kõige hirmuäratavamad 30 ringi,» teatas Button MP4-30 mudeli iseloomustuseks. «Iga kord, kui gaasipedaali puudutasin – ükskõik mis kiirusel! –, üritas tagaosa käest minna. Ebanormaalne! Aeglastes kurvides oli auto lihtsalt aeglane, kiiretes oli mul aga hirm. Tundus, et auto esimene ja tagumine osa ei ola omavahel mitte kuidagi ühenduses. Õnneks läks asi paremaks, kui vahetasin boksipeatuses tagumised rehvid uute vastu,» kirjeldas Button.

Hirmus hetk oli ka Alonsol, sest boksi tulles oleks ta äärepealt oma mehaanikud alla ajanud. «Hull lugu, aga õnneks jäid kõik terveks. Jumal tänatud, et neil on hea reaktsioonikiirus,» sõnas hispaanlane, kes pidi äparduse tagajärjel katkestama. Button lõpetas sõidu tagantpoolt kolmandal kohal, edestades vaid tänavu lootusetu punase laterna rollis oleva Manor-Marussia võistkonna autosid.

«Tänase järel ei oota ma sellelt hooajalt punktikohti,» nentis Button pärast võistlust. «Aga loodame, et tegu oli lihtsalt kehva päevaga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles