Jüri Vips näitas head hoogu ka Portugalis

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Erakogu

Eesti kardisõitja Jüri Vips sai nädalavahetusel Portugalis Portimao kardirajal sõidetud CIK-FIA KF-klassi Euroopa meistrivõistluste esimesel etapil kõrge seitsmenda koha.

Finaalvõistluse võitis suurte kogemustega vormelipiloot Ben Hanley’le, kes muu hulgas sõitnud kaasa vormel Renault 3,5 ja GP2 sarjas. Vipsil kogunes britile kaotust 8,261 sekundit.

Kuigi koht esikümnes enam kui 60 konkurendi seas on hea tulemus, ei alanud võistlusnädalavahetuse Vipsile sugugi hästi. “Esimeses eelsõidus jooksis kokku kardi mootor ning võistlus tuli katkestada,” kommenteeris Vips ebaõnne. “Kahes järgmises eelsõidus kasutasin seetõttu varumootorit,” lisas ta. Eelsõitudel sai Vips seega kirja katkestamise ning 6. ja 10. koha.

Eelfinaalis tegi alles esimest hooaega KF-klassis sõitev 14-aastane Vips suurepärase sõidu, kui startis 24. kohalt ja lõpetas sõidu 11. positsioonil. Kokku oli stardis 34 kardisõitjat.

Finaalis Vipsi edu jätkus, ta sõitis kahel korral välja võistluste kiireima ringi ning suutis lõpuks edestada ka selle klassi viimase aja valitsejat, taanlast Nicklas Nielsenit.

Kaks nädalat tagasi sai Vips mainekal CIK-FIA Supermasters sarja viimasel etapil KF-klassis viienda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles