Maailma parim suusataja näitas, mida suudab jooksurajal

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: SCANPIX

Maailma parimaks suusatajaks tituleeritud norrakas Petter Northug osales eile kodumaal toimunud 3000 m jooksu võistlustel. Suusaäss sai ajaga 9.00,53 teise koha. Jooksu võitis Northugi treeningpartner Petter Skinstad, kes sai kirja aja 8.59,30.

Kui võrrelda Northugi tulemust näiteks Eesti pikamaajooksjatega, siis pole norrakal erilist võimalust oma ala spetsialistidele vastu saada. Eesti kõigi aegade edetabelis viiks saja parema hulka aeg alla 8.30,1. Samas enda kohta tegi Northug hea jooksu, kuna parandas oma eelmise aasta tulemust kümne sekundiga.

Soome ajaleht Iltalehti meenutab aga kunagist suusakuulsust Harri Kirvesniemit, kes läbis oma parimatel päevadel 3000 meetrit ajaga 8.10,0. Selle tulemusega oleks Kirvesniemi tänase päeva Eesti parimate meeste tasemel ning meie kõigi aegade edetabelis hoiaks Kirvesniemi koguni 23. kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles