Priit Järvloo sai Taani EM-etapil 14. koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Järvloo.
Priit Järvloo. Foto: DV Racing Pics

Taanis Randersis asuval Honda Park krossirajal sõideti quadide motokrossi Euroopa meistrivõistluste kolmas etapp. Eestlastest läks oma punktiarvet kasvatama eelmisel etapil neljanda koha saanud Priit Järvloo, kelle nädalavahetus Taanis kulges aga üpris dramaatiliselt.

Kvalifikatsioonis sõitis Järvloo välja seitsmenda aja, mis andis lootust et koht esikuuikus ja miks ka mitte kõrgem, oli täiesti reaalne. Esimeses finaalsõidus tuli eestlane avaringilt kümnenda koha piirimail, kuid vaikselt suutis ta kohti parandada ja tõusis viiendale kohale. Kahjuks tuli tal aga sõit mõned ringid enne lõppu tehnilistel põhjustel pooleli jätta. Sõidu võitis valitsev Euroopa meister hollandlane Mike van Grinsven, kes edestas 17 sekundiga eelmisel etapil puhta töö teinud lätlast Edgars Mengelist ja taanlast Casper Honore Holmi, kes jäi võitjast 52,5 sekundit.

Järvloo sai teiseks sõiduks oma võistlusmasina sõidukorda, kuid oli esimese ringi järel alles viimane. Õnneks oli noormehe hoog hea ja ta möödus mitmest konkurendist ning ületas lõpujoone 11-ndana. Sõidu esikolmiku moodustasid taas van Grinsven, Mengelis (+7,7 sek) ja Holm (+1.28,4).

Kahe sõidu kokkuvõttes moodustasid esikolmiku seega van Grinsven (50 p), Mengelis (44 p) ja Holm (40 p), Järvloo sai teise sõidu eest saadud 13 punktiga 14-nda koha. Euroopa meistrivõistluseid juhib endiselt Mengelis (144 p), kuid van Grinsven vähendas vahet ja jääb lätlasest nüüd maha 19 punktiga. Kolmas on soomlane Jani Tanhuanpää (84 p), kes oli Taanis kahe sõidu kokkuvõttes neljas. Järvloo platseerub 66 punktiga seitsmendal kohal.

«Kvalifikatsioonis olid väga väikesed vahed ja see eeldas, et võistlussõidud tulevad väga tasavägised ja põnevad. Kahjuks hakkas esimeses sõidus kahekümnendal minutil quadi mootor imelikku häält tegema ja kolm ringi hiljem ka katkestasin,» rääkis Järvloo.

«Teiseks sõiduks jõudsime mootori ära vahetada ja sain sõitu minna. Stardis ei saanud ma kõige paremini minema ja peale stardikurvi sõitsid minu ees kuus quadi kokku ning otsasõidu vältimiseks keerasin rajalt kõrvale. Jäin aga nii halva koha peale seisma, et pidin maha tulema ja quadi tagasi tõmbama. Seejärel tuli surnudmehe lüliti ka ära ja quadi tagasi tõmmates vajus mu quad tagatipuks veel drenaažikraavi. Kui lõpuks minema rajale sain, pidin alustama viimaselt kohalt. Lõpetasin küll 11-ndal kohal, aga mast oli maas ja ega sealt õiget sõitu tulnud. Eks nüüd tuleb järgmisel etapil Lätis kaotatud tasa teha,» ei kaotanud Järvloo optimismi.

Euroopa meistrivõistlused jätkuvad 7. juunil Lätis Stelpe rajal ning peale seda võisteldakse juba 2. augustil Kiviõlis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles