Venemaa hokikoondise juht: tunneme mängijate käitumise pärast häbi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa hokikoondise peamänedžer Andrei Safronov (vasakul).
Venemaa hokikoondise peamänedžer Andrei Safronov (vasakul). Foto: SCANPIX

Venemaa hokikoondis sai pühapäeval jäähoki MM-finaalis valusa kaotuse, kui Kanada koondisele jäädi alla koguni 1:6. Pärast matši olid venelased aga nii pettunud, et jäält lahkuti võitjate auks mängitud hümni ajal. Nüüd on olukorra kohta sõna võtnud ka Venemaa spordiminister Vitali Mutko, koondise peamänedžer Andrei Safronov ja Venemaa Jäähokiliidu president Vladislav Tretjak.

Mutko sõnul lahkusid Venemaa koondislased enneaegselt areenilt, kuna võistluse korraldajad avasid väravad, mille kaudu oli võimalik jäält lahkuda. Mutko sõnul võtsid nende hokikoondislased sellist käitumist palvena lahkuda, kirjutab AP.

Venemaa meediale ütles Mutko, et päris rahul ta siiski mängumeeste käitumisega ei ole. «Liiga vara jäält lahkunud mehed ei käitunud minu arvates õigesti,» avaldas Mutko oma arvamust.

Mängijate käitumise peale oli kõige vihasem koondise peamänedžer Safronov, kelle sõnul oli mängijate käitumine häbiväärne. «Miski ei sundinud meie mängijaid jäält lahkuma. Tegemist oli korraldusliku apsakaga. Kokkuvõttes oli see meie viga, mitte korraldajate oma,» sõnas Safronov. «Tunneme häbi ja ebamugavust. Teen koondise nimel kanadalaste ees sügava kummarduse. Mul ei ole sellise käitumise kohta sõnu ja ma võin kinnitada, et juhtunus ei olnud midagi ettekavatsetut.»

Kanada hümni ajaks jäid jääle vaid üksikud mängijad, kelle seas olid ka nende NHLi tähed Aleksandr Ovetškin ja Jevgeni Malkin. Lisaks jäid jääle veel Viktor Tihhonov ja Dmitri Kulikov. Tänavu Peterburi SKA ridades KHLi meistriks kroonitud Venemaa koondise kapten Ilja Kovaltšuk oli sealse meedia teatel meheks, kelle eestvedamisel mängijad jäält lahkusid. «Me austame võitjaid. Õnnitlesime neid ja surusime ka kätt,» sõnas legendaarne väravavaht ja praegune Venemaa Jäähokiliidu president Tretjak.

Rahvusvahelise Jäähokiliidu IIHFi president Rene Fasel sõnas Venemaa uudisteagentuurile Tass, et venelasi ootab sellise käitumise eest karistus. «Venemaa koondise käitumine oli vastuvõetamatu. Jääl võib juhtuda igasugu asju, kuid pärast mängu tuleb vastase vastu üles näidata austust,» rääkis Fasel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles