Venelaste hokiskandaal kogub tuure

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa hokikoondise peamänedžer Andrei Safronov (vasakult) koos Aleksandr Ovetškini, peatreener Oleg Znaroki ja Sergei Mozjakiniga.
Venemaa hokikoondise peamänedžer Andrei Safronov (vasakult) koos Aleksandr Ovetškini, peatreener Oleg Znaroki ja Sergei Mozjakiniga. Foto: SCANPIX

JÄÄHOKI. Pühapäeva hilisõhtul peetud jäähoki MMi finaal Kanada ja Venemaa vahel kütab kirgi ka sel nädalal. Põhiliseks jutuaineks on venelaste käitumine pärast kohtumist, kui 1:6 kaotuse järel lahkusid nad Kanada hümni ajal jäält. Praeguseks on hokimehed saanud kriitikat nii ala legendide kui ka meeskonna juhtkonna käest. Lisaks ähvardab neid Rahvusvahelise Jäähokiliidu (IIHF) karistus.

«Tunneme häbi ja ebamugavust. Teen koondise nimel kanadalaste ees sügava kummarduse. Mul ei ole sellise käitumise kohta sõnu ja ma võin kinnitada, et juhtunus ei olnud midagi ettekavatsetut,» pahandas uudisteagentuuri Tass vahendusel mängijatega Venemaa koondise peamänedžer Andrei Safronov.

«Nad häbistasid tervet Nõukogude Liidu ja Venemaa jäähokit. Nõukogudel Liidu ajal poleks sellist asja kunagi lubatud. Kui see oleks juhtunud, oleks kohe järgnenud kaheaastane mängukeeld,» ütles praeguseks 67-aastane kahekordne olümpiavõitja Jevgeni Zimin ajalehele Izvestija. «Kui mängitakse hümni, siis nii võitja kui kaotaja seisavad jääl ja kuulavad hümni lõpuni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles