Contador: klenbuterool sattus organismi liha kaudu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberto Contador.
Alberto Contador. Foto: SCANPIX

Oma kodulinnas Pintos pressikonverentsi andnud Tour de France’i kolmekordse võitja Alberto Contadori, kelle tänavuse jõuproovi teisel puhkepäeval antud uriiniproov sisaldas klenbuterooli, sõnul sattus keelatud aine tema organismi liha kaudu.

«Vuelta a Castilla y Leóni korraldaja José Luis López-Cerrón helistas enne Tourile tulekut Astana meeskonna kokale ja küsis, kas too tahab Hispaaniast midagi. Kokk palus kaasa võtta head liha ja 20. juulil Prantsusmaale jõudnud López-Cerrón täitis palve,» rääkis Contador.

Hispaanlase sõnul sõid seda liha ka teised Astana ratturid, kuid ainus mees, kellelt lisaks temale nimetatud päeval proov võeti, oli kasahh Aleksandr Vinokurov. Astana vaimse liidri proov oli puhas, sest ta õhtustas tol päeval varem.

Contador rõhutas, et tema enne ja pärast 21. juulit antud proovid olid puhtad. «See näitab, et testimistulemused on vägagi küsitavad ning vajavad arendamist. Pealegi oli minu proovist leitud klenbuterooli kogus niivõrd väike, et see ei anna rajal mingit eelist,» ütles Contador.

Kölni laboris testitud Contadori proovist leiti klenbuterooli 50 pikogrammi ehk 400 korda vähem, kui WADA poolt akrediteeritud laborid peavad suutma tuvastada. Üliväikese koguse tõttu tehti kohe ka B-proov, mille tulemused olid identsed A-prooviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles