Video: kogu tõde Mercedese fiaskost Monacos

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton Monaco etapil.
Lewis Hamilton Monaco etapil. Foto: SCANPIX

Sel nädalavahetusel kihutavad vormelid Kanadas, kuid endiselt käib arutelu ka viimatise Monaco etapi üle, kus boksipeatus röövis Lewis Hamiltonilt esikoha ja langetas ta lõpuks kolmandaks.

Mercedese tiimi juht Toto Wolff kinnitas võistluse järel, et boksi tahtis tulla Hamilton ise ja seetõttu sai ka selline käik ette võetud. Nüüd avaldati vormel-1 sarja ametlikul veebilehel ka Hamiltoni ja tiimi raadioside sellest olukorrast.

Sealt on kuulda, kuidas Hamiltoni sõiduinsener Peter Bonnington annab esmalt Hamiltonile teada, et tuleb säilitada positiivsust ja boksi pole vaja tulla. Seejärel uurib Hamilton, kes selline käitumine on kõige targem.

Seepeale teatakse sõitjale, et tuleb tulla boksi. Kuna Hamilton koheselt ei kinnita tiimi kutset, siis antakse britile uuesti teada, et ta jääb rajale. Siis vastab Hamilton aga kiiresti, et rehvid on oma temperatuuri kaotanud ja olukord ei ole hea.

Selle teate peale kutsutakse Hamilton koheselt boksi. Boksist väljudes mõistab aga Hamilton, et seda sõitu ta enam ei võida. Bonnington annab küll veel teada, et lõpuni on 13 ringi, kuid selle ajaga ei suuda britt enam imet korda saata.

Vaata videot juhtunust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles