Allikvee diskvalifitseeriti Mare Nostrumi võistluse B-finaalis

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Allikvee.
Martin Allikvee. Foto: Tairo Lutter

Täna Barcelonas alanud ujumisvõistlusel Mare Nostrum tegi Martin Allikvee esimese stardi 100 m rinnuliujumises, kus ta jõudis B-finaali, ent seal eestlane diskvalifitseeriti.

Hommikul eelujumises pääses Allikvee 14. ajaga õhtusesse B-finaali ajaga 1.02.71. «Oleksin tahtud kiiremat aega, aga ei jõudnud lõpuni taastuda rasketest treeningutest. Tehnika vajab samuti veel lihvimist,» kommenteeris Allikvee hommikust ujumist. Sealhulgas edestas ta ka 4-kordset rinnuliujumise olümpiavõitjat Kosuke Kitajimat.

Õhtuses finaalis olid meie mehe koha peal eriti tumedad pilved. Allikvee diskvalifitseeriti seoses kahe delfiini jalalöögiga stardi ajal. «Nõustun kohtunikega, kuna video pealt on näha, et tuli väike jalanõks peale esimest delfiini jalalööki,» ütles Allikvee enda disklahvi kohta.

Kõrgetasemelise võistluse kohta ütles igapäevaselt Garanti Spordiklubis treeniv Allikvee: «Võistlused on hästi korraldatud, kohal on kõik maailmastaarid. Mind häirib ainult asjaolu, et võistlus toimub lahtises basseinis.»

100 m rinnuliujumise võitjaks tuli maailmarekordi omanik Adam Peaty, kes sai finaalis kirja aja 59.55. Hõbedale ujus ennast jaapanlane Yasuhiro Koseki ajaga 59.81. Pronksmedali sai kaela valitsev olümpiavõitja Cameron van der Burgh tulemusega 1.00.68.

Homme on Allikveel kavas 50 m ja 200 m rinnuliujumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles