Sebastian Vettel: vormel-1 on pilootidele liiga igav ja pealtvaatajatele arusaamatu

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja neljakordne maailmameister Sebastian Vettel ütles Saksamaa väljaandele Sport Bild vormelikaruselli kahaneva populaarsuse valguses, et tulevikku silmas pidades tuleks autod kiiremaks muuta ja reegleid lihtsustada.

«Vormel-1 tervist saab kõige täpsemalt hinnata, kui vaadata raja ümber olevate pealtvaatajate hulka. Seda pole enam nii palju kui varem. Selletõttu kaotasime ka minu koduvõistluse Saksamaal,» rääkis Vettel.

«Sõidud on muutunud liiga raskesti jälgitavaks. Kuidas suudab keegi, kes sarja seitse päeva nädalas ei jälgi, üldse kõike vajalikku teada? Ja mis veelgi olulisem, piletihinnad on lihtsalt liiga kallid,» lisas ta.

«Peame autod uuesti kiiremaks tegema, näiteks võimaldama rohkem hobujõude, vormelitele paremaid rehve alla panema või survejõudu lisama. Taoliste elukate taltsutamine võiks saada uuesti väljakutseks,» sõnas Vettel. Sakslase lootustel on alust, sest sarja bossid kinnitasid hiljuti, et alates 2017. aastast võivad masinad ühe ringi peale senisest viis-kuus sekundit väledamad olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles