Kvitova alistanud Wozniacki tõuseb uueks maailma esireketiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caroline Wozniacki.
Caroline Wozniacki. Foto: SCANPIX

Taani esindaja Caroline Wozniacki alistas täna Pekingis 4,5 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiri kolmandas ringis tšehhitari Petra Kvitova (WTA 34.) 6:3, 6:2 ja jõudis veerandfinaali. Mis aga veel tähtsam – võiduga kindlustas Wozniacki selle, et uue nädala maailma edetabelis möödub ta ameeriklannast Serena Williamsist ja tõuseb karjääri jooksul esimest korda maailma esireketiks.

Williams pole mitu kuud võistelnud, kuna astus pärast tänavust Wimbledoni klaasikillule ja pidi minema operatsioonile.

Wozniacki on esimene Taani tennisist, kes maailma edetabelis nii kõrgele kohale jõudnud.

20-aastane Wozniacki on tänavu võitnud viis turniiri, kuid pole kordagi karjääri jooksul võidutsenud suure slämmi turniiril.

Naiste tennise ajaloos on Wozniacki 20. esireket. Esimene oli 1975. aastal Chris Evert.

Pekingi turniiri veerandfinaalis läheb Wozniacki vastamisi serblanna Ana Ivanoviciga (WTA 36.), kes alistas täna 7:6 (2), 7:6 (4) venelanna Jelena Dementjeva (WTA 9.).

Hiinlannal Na Li’l (WTA 15.) kulus vaid 47 minutit, et alistada kodupubliku ees 6:2, 6:0 sakslanna Angelique Kerber (WTA 58.).

Li läheb järgmisena vastamisi läbi kvalifikatsiooni põhitabelisse pääsenud lätlanna Anastasija Sevastovaga (WTA 55.), kes sai loobumisvõidu 13. asetatud venelannalt Nadja Petrova (WTA 17.). Petrova loobus jalavigastuse tõttu mängimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles