Üllatust ei sündinud: Inglismaa langes jalgpalli EMil taas konkurentsist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tšehhis toimuval U21 vanuseklassi Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril selgusid kõik neli poolfinalisti. Kolmandat turniiri järjest ei jõudnud alagrupist edasi turniirile tavapäraselt suurte lootustega läinud Inglismaa, kes kaotas viimases mängus 1:3 Itaaliale.

Võidu üle polnud põhjust rõõmustamiseks aga ka Itaalial, sest alagrupi teises kohtumises tegid Rootsi ja Portugal 1:1 viigi ning pääsesid mõlemad poolfinaali. Seejuures asus Portugal mängu 82. minutil Goncalo Paciencia tabamusest juhtima ning sellise lõppskoori puhul pääsenuks itaallased ikkagi edasi, ent 89. minutil suutis Simon Tibbling viigistada.

Portugal võitis alagrupi viie punktiga, Rootsi ja Itaalia kogusid lõpuks võrdselt neli punkti, ent võit omavahelises mängus andis edasipääsukoha rootslastele. Inglased jäeti kolme punktiga alagrupis viimaseks nagu ka kahe aasta eest peetud turniiril. Itaalia eest lõi kaks väravat Marco Benassi ja ühe lisas Andrea Belotti, Inglismaa poolelt oli lisaminutitel täpne Nathan Redmond. Inglismaa ründeliin eesotsas Premier League'i läinud hooaja komeedi Harry Kane'i, Danny Ingsi ja Manchester Unitedi ridadesse kuuluva Jesse Lingardiga tekitas küll ohtralt väravavõimalusi, kuid raamide vahele suudeti 15 pealelöögist saata vaid neli.

A-grupis viigistas Saksamaa päev varem 1:1 võõrustaja Tšehhiga, Taani oli 2:0 üle Serbiast. Alagrupi võitis kuue punktiga Taani, sakslased olid viie punktiga teised ja Tšehhi jäeti kodusel turniiril nelja punktiga alagrupis kolmandale kohale. Serbia kogus kolme mänguga vaid ühe punkti.

Laupäeval toimuvates poolfinaalides näeb seega esmalt Saksamaa ja Portugali kohtumist, õhtuses Põhjamaade mõõduvõtus lähevad aga vastamisi Taani ja Rootsi. Kõik neli poolfinalisti on ühtlasi nii kaugele jõudmisega kindlustanud pääsu 2016. aasta Rio suveolümpiamängudele. Finaal toimub teisipäeval, 30. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles