Jalgpallilootuse uhke samm edasi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Käit Fulhami särgis.
Mattias Käit Fulhami särgis. Foto: Mattias Käit/Instagram

17-aastane Eesti noortekoondislane Mattias Käit jõudis karjääris uue tähiseni, kui sõlmis kahe aasta pikkuse profilepingu Inglismaa esiliigas palliva Fulhami jalgpalliklubiga. Lõppenud hooajal sama meeskonna U18-tiimi esindanud eestlast segas alates jaanuarist põlvevigastus ja seetõttu oli ta pikalt palliplatsist eemal. Mullu Inglismaale siirdudes sõlmitud kokkulepe nägi küll ette, et eestlasest saabki sellel suvel proff, kuid trauma järel oli ametlik leping talle siiski ülitähtis.

«Lõppeval hooajal sain kahjuks mängida ainult jaanuarini, kuna sain koondist esindades põlvevigastuse. Kuni sinnani lõin kaks väravat ning mängisin kõikides kohtumistes 90 minutit. Hooaja teine pool jäi mul vigastuse tõttu vahele,» rääkis FC Levadia noortesüsteemist eelmisel aastal Inglismaale siirdunud ründaja.

«Sellist vigastus polnud minu klubi arstid kunagi näinud. Prooviti muidugi kõike, et mitte opereerida, kuid see ei õnnestunud. Pidin ikkagi operatsioonil ära käima. Nüüd, kui operatsioonist on neli kuud möödas, on põlv täiesti korras ja ei sega treenimist,» rääkis Eesti U17 koondist esindades 14 väravat löönud mängumees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles