Kalju ründaja: Euroopas on paljud asjad lubatud, see rikub ühiskonda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Voskoboinikov
Vladimir Voskoboinikov Foto: Sander Ilvest

Nõmme Kalju jalgpalliklubi ründaja Vladimir Voskoboinikov andis enne Euroopa liiga kohtumist Kasahstani klubi FK Aktobega kohalikule uudisteportaalile Sports.kz lühikese intervjuu, rääkides lisaks jalgpallile ka euroopalikest väärtustest ning Eesti jalgpallielust.

«Linn on kena, ainult rohelust tahtnuks rohkem näha – puid on väga vähe. Peaaegu kõik oskavad vene keelt, mis oli isegi üllatav. Eestis mõistab vene keelt palju vähem inimesi,» iseloomustas Voskoboinikov Aktobet. «Ekslikult arvatakse, et kõikides Balti riikides ja üldse saksapärase kultuuriga riikides valitseb kord. Aga kõik sõltub kultuurist. Kasahstan asub kõrbes, mis loob omamoodi kultuuri.»

«Aga Eestiski võib näha auke tänavatel ja lagunenud kõnniteid, ehkki me oleme muidu märksa euroopalikum riik. Teisalt on kõik suhteline. Euroopas on paljud asjad lubatud – võib ilma kõhklemata juua ja suitsetada, homoseksualism ja marihuaana on seaduslikud. See kõik rikub ühiskonda. Nõukogude Liidus kohtlesid inimesed üksteist viisakalt, maksti korralikku pensioni, üksteisel ei tehtud vahet – ole sa eestlane, kasahh või valgevenelane. Ja Ukraina-Venemaa praegustest suhetest ei maksa ju üldse rääkida. Kõik see tuleneb millegi «euroopaliku» poole püüdlemisest,» leidis Voskoboinikov.

Eesti jalgpallist rääkides märkis Voskoboinikov ära tabeli viie esimese ja viie tagumise meeskonna tasemevahe. «Eestis huvitab ka publikut rohkem koondis kui klubid,» lisas ta. «Aktobet teavad paremini vene keelt rääkivad inimesed. Kui loosi nägime, mõistsime kohe, et tegemist on raske vastasega. Mitte üldsegi sellepärast, et lend on pikk – sellega olen isiklikult harjunud, sest mängisin Vladivostokis ja Hiinas, kus tuli pikkade reisidega harjuda,» sõnas ründaja.

Voskoboinikovil paluti iseloomustada ka Eesti spordiajakirjandust. «Igapäevast spordilehte meil ei ilmu ja nädalalehti minu teada ka mitte. On vaid ajakirjad. Ja ajakirjandust huvitavad rohkem euromängud või siis koondise kohtumised. Aktobesse ei sõitnud koos meiega ainsatki ajakirjanikku,» lausus Voskoboinikov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles