Euroopa liiga – mitte ainult eelmäng EMile

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondislased treeningul.
Eesti võrkpallikoondislased treeningul. Foto: Sander Ilvest

Eesti meeste võrkpallikoondis alustab järgmisel nädalal Euroopa liiga mängudega, mis on heaks ettevalmistuseks sügisel peetavaks EM-finaalturniiriks. Koondise temporündaja Ardo Kreegi arvates pole tegu lihtsalt kontrollmängudega, vaid meeskond läheb Euroopa liigasse tulemust tegema.

Eesti tegi Euroopa liigas kaks korda kaasa ka eelmise kümnendi keskpaigas, aga siis jäädi oma alagrupis mõlemal juhul viimaseks. Seekord on vastased aga hoopis mängitavamad. «Arvan, et viimast kohta siit küll ei tule. Kolm vastast (Austria, Taani, Iisrael) on kindlasti sellised, kelle me peaksime ära võitma. Makedoonia ja Poola on ka võidetavad, sest Poola ei tule siia eeldatavasti täiskoondisega. Tuleb vaid ise mees olla ja mehetegusid teha,» ütles Kreek Postimehe videointervjuus.

Eesti eesmärk on jõuda augustis peetavale nelja meeskonna finaalturniirile. Seda pääset püüab kahe grupi peale kokku 12 koondist. «See on ikka eesmärk, ainult soovist ei piisa. Kõik soovivad seda niikuinii, aga mingid eesmärgid tuleb ju seada,» sõnas Kreek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles