Vahepeal lõhutud paatkond tegi taeva taas siniseks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljapaat Luzerni MK-etapi poodiumil.
Eesti neljapaat Luzerni MK-etapi poodiumil. Foto: Fred Killing / Eesti sõudeliit

Eesti sõudetippude tänavuse hooaja esimene pool läks üle kivide–kändud ja seejärel pöörduti tagasi paatkonna juurde, mis tõi eestlastele seni viimase tiitlivõistluste medali. 2012. aasta Londoni OMil neljanda koha saanud Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo võitsid seejärel EMilt kuldmedali, kuid siis kooslus lagunes. Lõppenud nädalavahetusel istus nelik MK-tasemel taas ühes paadis ja Luzernis saadi kaela pronksised autasud.

Pärast eilset sõitu avaldas koondise peatreener Matti Killing kahetsust, et kolm aastat tagasi edukas neljapaat lammutati. «Kahju, et kolm aastat tagasi see paatkond ära lõhuti. Paaril hooajal jäi sportlastel ja eesti rahval seetõttu medalirõõm tundmata. Sel aastal selle peale rihime!» lubas Killing.

2012. aasta EM-tiitli järel oli segadust küllaga. Killingu käe all harjutamist jätkanud Raja ja Taimsoo istusid kahepaati. Endrekson ja Jämsä asusid treenima Tatjana Jaansoni käe all ning esmalt prooviti õnne ühepaatidel. Kuna edu ei tulnud, siis plaaniti juhatuse otsusega moodustada neljapaat Taimsoo, Endrekson, Raja ja Kaur Kuslap. Sellest ettevõtmisest Endrekson loobus ja tema asemel võeti paati Sten-Erik Anderson. Uus neljane tõi kahelt järjestikkuselt MMil ära viienda koha, Endreksoni ja Jämsä võistlesid aga suurema eduta kahepaadil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles