Kõrgete sihtidega ülitähtsale MMile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Kirpu on viimastel aastatel tõestanud, et võitleb igal turniiril medalite nimel
Erika Kirpu on viimastel aastatel tõestanud, et võitleb igal turniiril medalite nimel Foto: SCANPIX

Vehklemise tiitlivõistlus tähendab Eesti jaoks tavaliselt medalijahti ning erandiks pole ka eile Moskvas alanud maailmameistrivõistlused. Täna tehakse algust epeevehklemise meeste ja naiste individuaalturniiriga ning kavas on eelringid. Medaleid jagatakse kolmapäeval.

Kokku on Eesti vehklejad võitnud 14 maailmameistrivõistliste medalit, millest neli on kuldsed – poodiumi kõrgeimale astmele on kahel korral kerkinud Nikolai Novosjolov, üks võit on kirjas Julia Beljajeval ja Oksana Jermakoval.

«Midagi plaanivälist pole juhtunud ja tervis on kõigil korras,» kinnitas naiste koondise peatreener Kaido Kaaberma päev enne võistlust. «Ettevalmistus MMiks algas juba sügisel, kui hakkasime põhja laduma. Kevadel oli kõige olulisem võistlus EM ning seejärel sõitsime juba Bakuusse Euroopa mängudele. Pärast seda oli meil laager Saksamaal ja viimase nädala veetsime Eestis. Tõmbasime koormused maha ja rõhusime vaimsele poolele, et võistlusel kõige teravamas hoos olla. Nüüd on ainus küsimus see, kas suudame oma vormi realiseerida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles